Torcida: Spremni smo boriti se i zaštititi igrače i trenera

spo-police-txt.jpg
import
16.03.2006.
u 15:05

SPLIT - Splitska policija još traga za napadačima na trenera NK Hajduka koji su ga pretukli pred njegovim domom u Tolstojevoj ulici u Splitu, a radi istrage ne može dati nikakve pojedinosti, izvijestila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Luka Bonačić danas je novinarima u bolnici izjavio kako se osjeća bolje nego sinoć te da mu šok polako prolazi. "Mislim da je jučer bio malo veći šok, ali vjerojatno imam tvrđu glavu premda nisam iz Bosne", našalio se Bonačić. Dodao je kako razloge za napad ne zna i ne želi se time opterećivati, iako neprestano razmišlja "tko, što i zašto", dok se počinitelji ne otkriju.

Voditelj Neurokirurškog odjela splitske Kliničke bolnice dr. Miro Jurinović kazao je kako je trener Hajduka jutros relativno dobro. "Žali se na bolove na mjestima gdje je udaren, ali mi ga promatramo i proći će još neke preglede kako bismo utvrdili sve posljedice napada, uključivo i razgovor s psihijatrom zbog uznemirenosti i blažih duševnih tegoba", kazao je dr. Jurinović. Ako sve bude kako treba i bude dobro, sutra bi mogao biti pušten na kućno mirovanje, kazao je.

Bonačić je najviše udaraca zadobio po glavi, gdje mu je na kirurgiji zašiveno nekoliko udarno - gniječnih rana. K tomu, dobio je i nekoliko udaraca na više mjesta po tijelu. Dr. Jurinović rekao je da su ga, po Bonačićevu kazivanju, napala dvojica muškaraca 30-ih godina koje je on vidio i mogao bi ih prepoznati. Po tome što događaje reproducira, liječnici zaključuju da je, "ako je zadobio potres mozga, riječ o vrlo blagu stupnju potresa mozga s vegetativnim simptomima".

Predsjednik Hajduka Branko Grgić na konferenciji za novinare na Poljudu kazao je kako "Hajduk ide dalje prema svome cilju".

"Idemo u Rijeku, ne ćemo odgađati utakmicu, idemo igrati za svojega trenera", kazao je Grgić. Naglasio je kako vjeruje da će to i igračima i svima u Upravi biti motiv više za ostvarenje dobrih rezultata. Onima koji Hajduk na bilo koji način žele ometati poručio je da ne će odustati, već će svoj zadatak ispuniti časno i pošteno kao i do sada.

"Ovo što se događa prešlo je sve športske okvire normalna funkcioniranja, što nema veze ni sa športom ni sa zdravom pameću", rekao je Grgić, zatraživši od policije i svih mjerodavnih tijela da što prije otkriju počinitelje, a klubu, igračima i navijačima da se omoguće normalni uvjeti rada.

Napad na trenera Bonačića osudio je i klub navijača "Torcida" priopćenjem koje su na stadion donijela dvojica predstavnika navijača Hajduka. "Klub navijača najoštrije osuđuje kukavički napad na trenera Bonačića. Kao navijači, spremni smo se boriti i svim silama zaštititi sve igrače i trenera bez obzira na to što je 'Torcida' u napetim odnosima s Upravom voljena kluba. Nadamo se da će policija što prije pronaći odgovorne za to nedjelo, a šjor Luki želimo što brži oporavak i povratak na klupu", navodi se uz ostalo u priopćenju "Torcide".

I splitski SDP-ovci priopćenjem su osudili napad na Bonačića i "dižu svoj glas protiv nasilja nad splitskim građanima". "Smatramo da je napad na Bonačićča nasrtaj na Split i njegove vrijednosti", navodi se u priopćenju SDP-a.

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, koji je zajedno s većim brojem igrača Hajduka te članovima Uprave sinoć bio u bolnici i posjetio Bonačića, izjavio je kako mu je to "najteži dan u gradonačelničkom mandatu". "Ovo je nasilje koje grad do sada nije doživljavao, koje ne će trpjeti i koje mu nije primjereno", poručio je Puljić.

Trener Hajduka Luka Bonačić sinoć je, nešto prije 20 sati, pretučen pred ulazom u zgradu u kojoj živi u Splitu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije