VELIK POSAO

Turski biznismen kupuje slovenski klub: 'Želimo biti uspješniji od Dinama i Hajduka'

Hull City v Everton - Emirates FA Cup - Third Round - The MKM Stadium
Foto: Richard Sellers/PRESS ASSOCIATIO
1/2
10.08.2024.
u 11:35

"Maribor mora imati svoje uspjehe, neće biti partnerski klub. Ono što mogu obećati jest da ćemo raditi kao i u Hullu, želimo biti uspješni. Maribor igra u Europi i glavni cilj je da tamo i ostane", rekao je Acun Ilicali

Acun Ilicali, turski biznismen, uskoro bi službeno trebao dovršiti preuzimanje slovenskog nogometnog kluba Maribor. Dogovori bi trebali biti zaključeni idućeg mjeseca, a turski investitor je slovenskim medijima otkrio svoje planove za klub. Pritom se dotaknuo Dinama i Hajduka. "Cilj nam je stvoriti najveći klub u regiji, želimo biti uspješniji od Dinama i Hajduka", poručio je.

"Nogomet je moja strast. Tražio sam novi izazov u životu i smatram da sam vlasnik kakvog Maribor treba. Obožavam nogomet i nisam došao ovdje samo zbog novca", rekao je Ilicali pa otkrio da je tražio klub u Hrvatskoj i Gračkoj: "Tražio sam klub koji ima sredstva i volje započeti projekt. Možete biti sretni da imate (Aleksandera) Čeferina. Također moram naglasiti da imate predivan stadion i grad - obratio se Ilicali navijačima Maribora."

Hull City v Everton - Emirates FA Cup - Third Round - The MKM Stadium
1/12

Uz svoju najnoviju akviziciju, turski milijunaš je vlasnik engleskog drugoligaša Hull Cityja. Pitali su li ga namjerava li od Maribora napraviti sestrinski klub, a na to je odgovorio: "Maribor mora imati svoje uspjehe, neće biti partnerski klub. Ono što mogu obećati jest da ćemo raditi kao i u Hullu, želimo biti uspješni. Maribor igra u Europi i glavni cilj je da tamo i ostane."

Slovenski klub se trenutačno natječe u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U četvrtak su odigrali prvi susret protiv Vojvodine te ih pobijedili rezultatom 2:1. Junak utakmice je bio igrač dobro poznat Dinamovim navijačima, Hillal Soudani koji za bio pobjednički pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi.

Komentara 2

PO
poluprovokator
13:54 10.08.2024.

Praona i izvlačenje novca za lobiranje/podmazivanje ostvarenja turskih interesa u EU vjerojatno. Držati financije ne pod povećalim nego pod mikroskopom!

GN
gnoj
12:02 11.08.2024.

Šta ima Maribor veze sa Hajdukom i Dinamom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije