1. HNL - LIGA ZA PRVAKA

U režiji otpisanog Čuture

25.05.2003.
u 00:00

Marija Čuturu u Dinamu su proglasili prekobrojnim i vratili ga Cibaliji, a jučer je Zagrepčanima postigao dva pogotka

VINKOVCI - Unatoč lijepom vremenu i činjenici da se ovom utakmicom Cibalia oprostila od svojih navijača, novog prvaka došlo je vidjeti svega 3500 gledatelja. Kako na travnjaku, tako je i izvan tribina obavljeno početno ispitivanje snaga, pa su liječnici i policija imali pune ruke posla.

Početna inicijativa pripala je gostima, koji su zaprijetili preko Balabana, a odličnu prigodu propustio je Mujčin na dodavanje Olića.

Prvi dolazak Vinkovčana pred Butinu urodio je pogotkom. S lijeve strane Jurić je odigrao prema slobodnom Pavličiću, ovaj ušao u kazneni prostor, šutirao, Butina odbio loptu, a Čutura s 18 metara pronašao između šumu nogu put lopti u mrežu. Uslijedilo je razdoblje obostrano angažirane igre u kojem je Dinamo došao do još tri prigode za pogotke. Najprije je glavom neometan pokušao Balaban, potom je Kranjčar izbacio Mitua, no ovaj je pucao pokraj vrata, a na kraju je i sam Kranjčar nakon mini slaloma šutirao, ali je Vranjić opet bio na mjestu. Na drugoj strani Bartolović je slabo zahvatio jedan volej, a u 45. minuti Lučić je iz slobodnog udarca protegnuo Butinu; mrežu je spasila vratnica.

Modri su do izjednačenja stigli već u trećoj minuti nastavka. Akciju je započeo Mikić, nastavio Olić, lopta je došla do Balabana, kojega je srušio Lučić za kazneni udarac. Balaban je preciznim udarcem izjednačio rezultat, a samo četiri minute poslije i doveo modre, koji su jučer igrali u bijelim dresovima, u vodstvo nakon dodavanja Mikića s desne strane. U 59. minuti Maroslavac je odigrao do odličnog Čuture, ovaj je prošao Sedloskog i snažnim udarcem s 15 metara iskosa ponovno svladao Butinu. Tako se Čutura "zahvalio" Dinamu što ga je proglasio prekobrojnim i vratio u Vinkovce.

Dinamov "portir" samo pet minuta poslije opet je išao po loptu u mrežu. Brzi protunapad poveo je Ratković, Lajtman je pobjegao čuvarima i bilo je to velikih i zasluženih 3:2 za Cibaliju. Ambiciozni domaćin preko Bartolovića propustio je još dvije velike prigode, a od 74. minute isključen je Agić te je Cibalia kraj susreta dočekala s igračem više.

IGOR Buntić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije