Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESSICA VATRENIH

VIDEO Dalić: Slažem se da ovo nije nivo Hrvatske. Evo koji je osnovni problem vatrenih na Euru

Neuruppin: Izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
23.06.2024.
u 20:19

Zlatko Dalić i Mateo Kovačić održali su press konferenciju prije ogleda s Talijanima.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i veznjak vatrenih Mateo Kovačić održali su press konferenciju u Leipzigu prije ključnog dvoboja vatrenih protiv Italije koji se igra sutra od 21 sat na Red Bull Areni. Hrvatska će opet imati gromoglasnu podršku nekoliko tisuća naših navijača koji će pokušati biti 12. igrač našim nogometašima u lovu na tri boda. 

- Još jedna u nizu povijesnih utakmica, mi smo spremni. Svi su zdravi osim Domagoja Vide. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo, da nam igra samo pobjeda i to moramo ostvariti. Ne bismo htjeli ovako brzo ići kući, ali u prve dvije utakmice nismo ostvarili potreban rezultat. Moramo sad to učiniti. Uvijek smo bili pravi u ovakvim utakmicama, ključnim, tako da se idemo boriti - izjavio je u uvodu izbornik Dalić. 

- Sigurno će mi se biti drago sresti s nekim igračima s kojima sam igrao, kao što je Jorginho. S njim sam uživao. Italija je po meni dobra, kvalitetna, organizirana. Mi znamo naš cilj i sutra moramo biti pravi kao što smo bili puno puta kad je najpotrebnije - kazao je Kovačić. 

GALERIJA Posljednji trening vatrenih uoči Italije

Neuruppin: Izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije
1/11

- Jako cijenim Spallettija, ima vrhunske rezultate. Oni su najpoznatiji po taktici, a osobito što imaju ono u čemu su najjači, a to je obrana. Njima je bod dovoljan i mi moramo biti spremni na sve. Moramo biti strpljivi, ne upadati u nervozu i u probleme, ne smijemo nasjedati na provokacije - smatra Dalić. 

- Mi ne razmišljamo o tome, da je ovo Lukino zadnje veliko natjecanje. Sretni smo što je i dalje s nama, što nas vodi i nadam se da ćemo sutra svi biti pravi. Siguran sam da je Luka svjestan da nas mora povesti, čeka nas teška utakmica i fokusirani smo samo na Italiju - rekao je Kova. 

- Slažem se da ovo dosad nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije. Razlika u odnosu na SP je da prelagano primamo golove. Nemamo Perišića kakav je bio u Kataru, kad je bio u vrhunskoj formi, a neki igrači su stariji dvije godine. Igramo protiv jakih protivnika, a osnovni problem je što primamo golove prelagano - kaže izbornik. 

VEZANI ČLANCI:

Sigurno je pritisak jer je cilj bio proći grupu. Za nas je svaka povijesna utakmica. Pritisak je tu zbog naših rezultata, zbog ovih sto tisuća ljudi koji hodaju za nama po Njemačkoj, ali to nas ne bi smjelo sputati da pokažemo svoje najbolje lice.

- Trebat će nam karakter, trebat će nam da napravimo sve da ne primio prvi gol zbog čega smo u prve dvije utakmice srljali. Moramo se malo drukčije postaviti i morao čekati svoju šansu - dodao je Dalić.

- Luka, Brozović i ja nemamo veći pritisak. Mi smo dobri i izvan terena i znamo da nismo bili kvalitetni, mirni na lopti i kompaktni kao inače jer onda naša igra pati i nismo pravi. U ove dvije utakmice nije bilo na našoj razini, ali imamo sad treću utakmicu protiv jako dobre Italije. Moramo biti mirniji, igrali smo puno puta zajedno i nadam se da ćemo to sutra još jednom pokazati - poručio je Mateo.

 

Ključne riječi

Komentara 19

ŽE
Željan
20:50 23.06.2024.

Pa nemaš se ti što slagati, nego samo mozeš lagati....pa i baka na placu vidi probleme....Luka, Brozović, Perišić, Šutalo...Pongracić....itd . sve to ne liči na ništa, znam da si ti samo figura al slušaj i dalje što ti drugi kažu....stavivi one koji mogu i koji su 110% spremni....

Avatar southman
southman
21:58 23.06.2024.

Ako pobijedimo necemo.izgubit

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
22:03 23.06.2024.

Italija ima toliko jaku obranu da im niti odlični Španjolci nisu uspjeli dati gol, već su Talijani sami sebi zabili autogol..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije