31.07.2024. u 12:34
Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova te Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali su po pet golova. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović s 11 obrana.

U susretu 3. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša hrvatska reprezentacija pobijedila je Njemačku s 31-26 (15-13) pa nakon tri susreta ima dvije pobjede i poraz, baš kao i Njemačka. Nakon "mršave" pobjede protiv Japana (30-2), i poraza od Slovenije (29-31), hrvatski rukometaši napokon su odigrali jednu sjajnu utakmicu porazivši do tada neporažene Nijemce.

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, bila je u stalnom vodstvu, a u nekoliko navrata imala je i tri gola viška, dok su Nijemci u prvih 30 minuta bili samo u jednom vodstvu (5-4). Na kraju je Hrvatska dobila prvi dio s 15-13 premda je naša prednost mogla biti daleko uvjerljivija. Nažalost, odabranici izbornika Dagura Sigurdssona u prvom poluvremenu zapucali su čak pet situacija "jedan na jedan", te promašili jedan sedmerac.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska je s odličnom igrom nastavila i u drugom dijelu, u 51. minuti povela je s najvećih 26-20. Njemačka se pet minuta prije kraja približila na četiri gola zaostatka (27-23), no više od toga nije išlo. Na kraju je Hrvatska slavila s 31-26. Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova te Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali su po pet golova. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović s 11 obrana.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Pariz, Francuska: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Rukomet Hrvatska - Njemačka
1/13

Na njemačkoj strani najefikasniji su bili Johannes Golla s osam te Renars Uscins s četiri gola. Wolff je na kraju sakupio osam golova. U preostalim susretima 3. kola iz ove skupine kasnije se sastaju Španjolska – Japan (14.00), te Švedska – Slovenija (16.00). U četvrtom kolu,  2. kolovoza, hrvatskim rukometašima slijedi ogled protiv Švedske (14.00), a dva dana kasnije i posljednji susret u skupini protiv Španjolske (21.00). Plasman u četvrtfinale izborit će prve četiri ekipe.

HRVATSKA
31-26
NJEMAČKA
OLIMPIJSKE IGRE, 11:00, PARIZ
30'

Kraj utakmice. 

56'

Šoštarić preko sedmerca vraća na plus 5. 

53'

Deseta obrana Kuzmanovića. 

49'

Šoštarić zabija sa sedam metara. 

47'

Treće isključenje i crveni karton za Srnu. 

45'

Kakva bomba Cindrića za novih +5. Witzke je uzvratio. 

39'

Vrhunski potez Duvnjaka za plus 5. 

39'

Imamo plus pet! Opet smo zabili na prazan gol i odlijepili se na veću prednost. 

37'

Novi gol raspoloženog Martinovića, opet imamo +3. 

35'

Imamo plus tri nakon minijature Duvnjaka i drugo isključenje Srne. 

33'

Martinović ima samopuzdanja, pogodio je za plus 2 nakon ukradene lopte. 

31'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

30'

Vodimo na poluvremenu 15:13. 

30'

Time out zove Hrvatska. 

28'

Konačno realiziran zicer, imamo plus 3 preko Martinovića. 

26'

Martinović promašuje sedmerac. 

25'

Cindrić prolazi za plus tri, igramo jako dobar napad. 

23'

Martinović vuče Hrvatsku, imamo plus tri uz novi promašen zicer, sada je to bio Klarica. 

20'

Martinović realizira sedmerac za 9:7. 

18'

Mandić brani sedmerac Grgiću. 

18'

Šoštarić je dobio dvije minute isključenja. 

17'

Srna probija Wolffa, ponovno imamo plus dva. 

15'

Kuzmanović je bacio kontru za Šoštarića koji sigurno zabija, vodimo 7:5. 

12'

Wolff brani Šoštariću s krila, Nijemci prelaze u vodstvo od 5:4. 

10'

Dvije minute za Grahovca. 

10'

Veliki promašaj Mihića, pogodio je vratnicu, treći promašeni zicer. 

9'

Sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, Marko Grgić, realizirao je sedmerac za Njemačku. 

5'

Obrana Kuzmanovića i brzi pogodak Mihića za 3:1. Odlično smo otvorili. 

1'

Počela je utakmica. 

POSTAVE

HRVATSKA: Kuzmanović, Mihić, Šoštarić, Načinović, Srna, Cindrić, Martinović, Mandić, Šipić, Grahovac, Lučin, Šarac, Cindrić, Klarica

NJEMAČKA: Wolff, Mertens, Steinert, Golla, Köster, Knorr, Uščins, Spath, Dahmke, Hornke, Kohlbacher, Grgić, Witzke, Hafner

Ljestvica skupine A:

1. Njemačka 4 boda
2. Švedska 2
3. Španjolska 2
4. Hrvatska 2
5. Slovenija 2
6. Japan 0

NAJAVA

Rukometaši Hrvatske još su nas jednom razočarali na olimpijskom turniru. Nakon što smo sretno i spretno pobijedili Japan u prvom kolu (30:29), u drugom smo izgubili od Slovenije (29:31). I umjesto da nakon dva kola imamo osiguranu ulaznicu za Lille gdje se igra nokaut faza, od četvrtfinala nadalje, naši će rukometaši morati napraviti pravi mali pothvat da se nađu među osam najboljih. Naime, sada nam slijede tri jake utakmice, redom protiv Njemačke, Švedske i Španjolske. Da bismo preskočili Sloveniju koja je sada u prednosti zbog pobjede u međusobnom susretu, moramo pobijediti jednu od te tri utakmice, ako ne i dvije.

Možemo li? Ovako kako igramo i kako izgledamo, to je gotovo nemoguća misija. Međutim, nada uvijek postoji i svakako se nadamo pobjedi nad moćnom Njemačkom koja će nam produžiti nadu za ostanak u olimpijskom turniru. 

Komentara 9

BA
bacenheider
12:40 31.07.2024.

Bravo!!!!

PA
pajper
12:40 31.07.2024.

Masala.samo tako..Gas do kraja..

KR
Krolo
14:49 31.07.2024.

Bravo dečki!! Očigledno nam Njemačka paše, ali nadam se da se i dižemo.... Šarac mora više igrati, Srna je ograničen i svi će igrati na njega. Moramo više igrati na Šoštarića i Mihića, raširiti i ubrzati kretanje u napadu, posebno loptu. Fali nam još više brze tranzicije, kontri i koncetracije kod šutiranja. Sviđa mi se što Dagur sralno i brzo mjenja po potrebi, tako se to radi na turnirima.Idemo dalje!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije