24.06.2024. u 17:30
Hrvatska i Italija igraju posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj! Vatreni nakon šoka na početku velikog natjecanja trebaju pobjedu ako namjeravaju proći dalje. Na putu im stoje azzurri, motivirani da pokažu sve što mogu i osiguraju prolaz nakon potopa protiv Španjolske
-
Hrvatska - Italjia, 21:00, Leipzig, Njemačka
SPEKTAKULARNI KADROVI

Navijačka zastava izdominirala je središtem Leipziga!

ZASTAVA

U gradu je razvijena i najveća hrvatska navijačka zastava, pogledajte sjajne kadrove:

Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

VELIK PONOS MALE ZEMLJE

Jurica Pavičić, jedan od najčitanijih i najnagrađivanijih hrvatskih književnika i novinara, govorio je, uoči susreta Hrvatske i Italije u posljednjem kolu skupine B Europskog prvenstva, o važnosti nogometne reprezentacije za Hrvatsku. Što kaže ovaj slavni Hrvat pročitajte OVDJE.

PODRŠKA S MAKSIMIRA

Maksimir pozorno prati hrvatsku reprezentaciju i šalje podršku kada je najpotrenije. Zvijezde plave momčadi važne su karike vatrenih. Što su iz Dinama poručili uoči odlučujuće utakmice pročitajte OVDJE.

ZASTAVE I PJESME

Leipzigom odzvanjaju hrvatske pjesme. Vijore se divovske navijačke zastave. Hrvatski navijači zauzeli su centar grada i šest sati prije početka utakmice spremni su dati podršku vatrenima.

STADION JE SPREMAN

Red Bull Arena spremna je za dolazak navijača i momčadi. Šest sati prije početka utakmice, zastave su postavljene, a prazna sjedala čekaju tisuće navjača koji će doći poduprijeti svoje momčadi u borbi za nokaut fazu Eura.

Igor Tudor najavio veliki derbi s Talijanima, komentirao i mogući Dalićev odlazak. Što je rekao bivši hrvatski reprezentativac i trener mnogih velikih klubova pročitajte OVDJE.

OGLASILA SE KOLINDA

Kolinda Grabar Kitarović neće bodriti vatrene u Leipzigu, otkrila je gdje je i poslala poruku našim nogometašima. Što je vatrenim poručila bivša predsjednica i njihova vjerna obožavateljica pročitajte OVDJE.

INTERNACIONALNI VATRENI

Hrvatski navijači javljaju se iz čitavog svijeta. Bili bliže ili dalje, danas će svi nastojati ohrabriti vatrene u borbi za osminu finala. Od kuda su se javili možete vidjeti OVDJE.

KOMBINACIJA ZA LEIPZIG

Hrvatska navijačica s njemačkom adresom, Magdalena Keškić, jedna je u nizu ljepotica koje bodre hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Njeno najnovije izazovno izdanje uoči utakmice vatrenih i azzurra možete vidjeti OVDJE.

PRITUŽBE NA CIJENE

Cijene u Leipzigu razbjesnile su hrvatske navijače. Hrana ne košta isto za njih i Talijane. Više o ovome slučaju pročitajte OVDJE.

Hrvatice koje prate reprezentaciju svima su poznate po svojoj ljepoti. Jedna od onih koja je pokrenula taj trend je Ivana Knoll. Godinama prati hrvatsku reprezentaciju diljem svijeta, a kako se mijenjala kroz godine možete vidjeti OVDJE. I ovoga su je puta s oduševljenjem dočekali brojni navijači.

 

HRVATSKI MAESTRO

"Pokušajte se samo vratiti u onu večer kad je osvojio Ballon d'Or. Zamislite ponos njegovog oca nakon saznanja da je najbolji nogometaš svijeta njegov sin, isti onaj koji je čuvao ovce na surovim zadarskim planinama. Njegov sin i sin Hrvatske", piše Guillem Balague o hrvatskom kapetanu Luki Modriću. Kako Europa vidi veličinu hrvatskog kapetana možete pročitati OVDJE.

Soccer Football - Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid - Wembley Stadium, London, Britain - June 1, 2024 Real Madrid's Luka Modric celebrates with a Croatia flag after winning the Champions League final REUTERS/Sarah Meyssonnier Photo: Sarah Meyssonnier/REUTERS
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS

FANTASTIČNO OZRAČJE

Hrvatskih navijača sve je više. Uz pjesmu pojavio se pokoji šaljivi transparent i šala na račun večerašnjih protivnika. Izvrsnu atmosferu koja vlada u Leipzigu možete vidjeti OVDJE.

MODRIĆEV RIVAL

"Modrić i Jorginho će se sukobiti na terenu, njih dvojica će biti ključni za kontrolu igre svojih momčadi", kako Španjolci vide ishod ovog okršaja za kontrolu sredine terena pročitajte OVDJE.

NIKADA NISMO IZGUBILI

Hrvatska je u osam dosadašnjih susreta protiv Italije upisala tri pobjede i pet remija, pri tome je od šest službenih susreta Hrvatska dobila dva, a četiri su završila bez pobjednika. Posljednja međusobna utakmica završila je rezultatom 1:1, a igrala se u lipnju 2015. u Splitu, u kvalifikacijama za Euro 2016. godine. Prizore s te utakmice možete pogleda OVDJE.

PODRŠKA IZ AMSTERDAMA

Nizozemski velikan Ajax imao je tešku sezonu i pune ruke posla kako se nova bliži, ali danas će navijati za Hrvatsku. Za amsterdamski klub igraju Josip Šutalo i Borna Sosa, a amsterdamski klub može se nadati da će uspjeh na Euru dodatno rasplamsati njihovu strast za nogometom uoči povratka u klub.

PROGNOZE NAVIJAČA

"2:1 za Hrvatsku. Zabit će Gvardiol i Sučić", rekli su hrvatski navijači u Leipzigu gdje je počelo okupljanje povodom večerašnje utakmice. Talijanski navijači nisu toliko složni. Predviđaju remije ili minimalne pobjede azzurra.

STO TISUĆA

"Više od 100.000 navijača hoda za nama po Njemačkoj", istaknuo je Zlatko Dalić. Niti Reb Bull Arena, najveći stadion na istoku zemlje s kapacitetom od 100 tisuća gledatelja, nije dovoljno velik da prihvati sve koji će večeras stati uz vatrene. Više o poprištu večerašnje borbe za osminu finala pročitajte OVDJE

Ulaz u grad Zadar okićen je dresovima hrvatskih reprezentativaca. Lijepe prizore sa suncem okupanih ulica možete pogledati OVDJE.

'MINI-MODRIĆ'

Nijemci jednog igrača nazivaju nasljednikom Luke Modrića i pitaju se kakvu će ulogu odigrati u današnjoj utamici. Na njega upozoravaju i Britanci. Tko je mlada nada hrvatske reprezentacije pročitajte OVDJE.

DALIĆ O SLABOJ TOČKI

"Nakon što primimo gol moramo mijenjati sve u našoj koncepciji. Moramo se vraćati i stizati. To nije lako. Jednostavno je teško. Moramo popraviti naš defanzivni dio", rekao je Zlatko Dalić uoči utakmice protiv Italije.

HNS OBJAVIO

Hrvatski nogometni savez najavio je na društvenim mrežama današnju utakmicu Hrvatske i Italije. Dominik Livaković odigrat će danas važnu ulogu u spriječavanju kreativnih talijanskih napadača da dođu do hrvatske mreže. Objavili su njegov lik uz poruku: "Vatreni, sretno!"

OBITELJSKA PRIČA

Na ulicama Leipziga sredi smo nesvakidašnji par, oca u dresu Italije i sina u dresu Hrvatske. Michael i Mateo iz Toronta došli su podržati obje reprezentacije. Za Večernji list otkrili su zašto nose različite dresove.

"Moja mama je Hrvatica. Ona je iz Korčule. Živjela je u Veloj Luci, ali je otišla u Kanadu 2000. godine. Moj tata živi u Kanadi, ali je Talijan. Ja sam napola Talijan, napola Hrvat. Danas ću navijati za Hrvatsku", rekao je mladi Mateo u hrvatskome dresu i dodao:

"Gledao sam (utakmice hrvatske reprezentacije na ovome Euru). Jako mi se sviđaju, volim ih ići gledati. Navijači su jako dobri i imaju puno energije. Tata je rekao da će Hrvatska pobijediti. Pod većim su pritiskom i neće izgubiti."

@vecernjilist.sport Navijačka obitelj iz Toronta: Dijelom Talijani, večeras navijaju za Hrvatsku #euro #euro2024 #vatreni #hrvatska #fyp #fy ♬ original sound - Sport Večernji list

"Skandal! Hrvati dostavili Uefi popis pjesama za meč s Italijom, a na listi je jedna s ustaškim simbolima", naslov je članka koji su Srbi postavili na prvo mjesto sportske rubrike na dan važne utakmice vatrenih. Koja pjesma je sporna pročitajte OVDJE.

Hrvatska i Italija jedna drugoj traže svaku slabost koja bi mogla otvoriti put do pobjede. Kladionice u tome imaju svog favorita. Koeficijente možete pogledati OVDJE.

PITANJE ZA VAS

Hrvatska i Italija doživjele su tijekom prva dva kola dobre i loše trenutke. Dvije velike momčadi večeras bi mogle odlučiti o konačnom ishodu skupine. Pitamo vas: Mogu li vatreni pobijediti Talijane?

Svoj glas možete dati OVDJE.

Mlada momčad Italije zasigurno očekuje žestoku borbu s iskusnim hrvatskim reprezntativcima. Talijanski mediji analiziraju koje bi mogle biti slabe točke vatrenih gdje azzurri mogu tražiti svoje prilike. Sve o tome pročitajte OVDJE.

"Glavni problem za Azzurra u ključnom dvoboju u Leipzigu u ponedjeljak bit će, kao i uvijek, Luka Modrić. Osim što je izuzetno talentiran, Modrić, sada 38-godišnjak, nosi u sebi dodatnu motivaciju - povrijeđeni ponos", pišu talijanski mediji. Koje još prijetnje predviđaju svojoj mladoj momčadi pročitajte OVDJE

"Čeka nas teška utakmica protiv kvalitetne i organizirane Italije. Znamo koji nam je cilj i moramo biti pravi. Kao što smo puno puta bili kad je bilo najpotrebnije", rekao je Mateo Kovačić prije utakmice s Italijom. Više s konferencije sjajnog veznjaka vatrenih i izbornika Zlatka Dalića pročitajte OVDJE

SUNČAN DAN

Hrvatski nogometaši trebali bi imati puno sunca i izvrsne uvjete za igru. Utakmica se igra u 21 sat. Dnevna temperatura trebala bi se kretati oko 20 do 25 stupnjeva, a točnije 21 do 18 za vrijeme trajanja utakmice. Vlaga bi u zraku trebala biti oko 55 posto, a očekuje se sjeverni vjetar brzine od 10 do 15 kilometara na sat.

GDJE GLEDATI

Televizijski prijenos utkamice između Hrvatske i Italjie možete gledati na kanalu HRT 2 ili na platformi HRTi.

KALKUACIJE

Bodovi se zbrajaju i oduzimaju, kalkulacija je sve više. Italija nije u stisci, ali nije niti opuštena. Hrvatskim nogometašima gori pod nogama. Vatreni mogu proći skupinu čak i ako osvoje samo dva boda. Što se mora poklopiti za taj scenarij možete pročitati OVDJE.

VEĆ JE POČELO

Naši navijači uživaju u Leipzigu. Najvjerniji pratitelji hrvatske nogometne reprezentacije u istočnonjemački grad su stigli već u nedjelju, a ubrzo su ga i "zauzeli". Prizore iz Leipziga pogledajte OVDJE

Prizori s ulica Leipziga proširili su se društvenim mrežama.

LIJEPE HRVATICE

"Outfit za Leipzig već je spreman, nadam se da će vam se svidjeti. Danas sam u plavom, u Leipzigu ću opet biti u crvenom. U Berlinu sam bila zečica, meni je bilo super", rekla nam je Magdalena Keškić jedna od najzgodnijih hrvatskih navijačica. Što je spremila za ključni dvoboj vatrenih pročitajte OVDJE.

OPASNE TAKTIKE

Izbornik Italije sprema šok za Hrvatsku! Spram prvih 11 koji su istrčali protiv Španjolske, Luciano Spalletti uvodi ček tri promjene. Tko su novi igrači i što bi mogli značiti za snagu Italije možete pročitati OVDJE.

ANALIZA UTAKMICE

Hrvatska doista u usporedbi s Italijom posljednjih godina izgleda kao nogometna velesila, ali to ne mora imati ključan ishod na večerašnji susret. Analizu ključne utakmice ovoga Eura pročitajte OVDJE.

Komentara 19

PR
pravedno
17:37 24.06.2024.

Mi smo ludaci bit ČEMO PRVACI.

23
234
16:45 24.06.2024.

"Navijači bitniji od same utakmice" !???

Avatar Heisenberg
Heisenberg
11:57 24.06.2024.

Mi smo svoje prokockali, pokazali smo dosege u protekle dvije utakmice. Ovako nećemo dalje, jedino nas čudo može izvući, a čuda su rijetka pojava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije