HRVATSKI BOKSAČ ISPAO

Veočić izgubio u četvrtfinalu. Nije uspio nadmudriti brzog Dominikanca

Boxing - Men's 80kg - Quarterfinal
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.08.2024.
u 17:39

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić borio se u četvrtfinalu boksačkog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, ali nije uspio nadjačati Dominikanca Cristiana Pinalesa

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić (23) nije se uspio plasirati u polufinale poluteške kategorije do 80 kg izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca od Dominikanca Cristiana Javiera Pinalesa koje je ulaskom u polufinale osigurao brončanu medalju.

Veočić je bio prvi hrvatski boksač nakon Filipa Hrgovića na OI u Riju 2016. koji je izborio plasman među osam najboljih i borbu za olimpijsko odličje. Međutim, nije uspio. Dominkanac Pinale je jednoglasno dobio sve tri runde za uvjerljivih 5-0.

GALERIJA Braća Sinković nakon osvojenog zlata potrčali u zagrljaj suprugama na tribinama

Boxing - Men's 80kg - Quarterfinal
1/10

Veočić je kao osmi nositelj u prvom kolu bio slobodan, a potom je u osmini finala pobijedio trostrukog olimpijca iz Jordana Husseina Ishaisha, dok je Pinales (23) slavio u dva meča jednoglasnim odlukama protiv predstavnika Tajvana i Kine pri čemu je izbacio prvog nositelja, Kineza Tuohetaerbieka.

Hrgović je tako ostao jedini boksač olimpijskom medaljom osvojenom pod hrvatskom zastavom, ima broncu iz Rio de Janeira. No, medalje na OI su osvajali i Mate Parlov i to zlato u Munchenu 1972. godine (poluteška), Ante Josipović zlato u LA-u 1984 (poluteška) i Damir Škaro četiri godine kasnije broncu u Seoulu.

VIDEO Hrvatska ima još jedno zlato na OI u Parizu, braća Sinković ušla su u povijest!

Komentara 1

PR
prajdali100
18:35 02.08.2024.

Prebrz je za našeg boksača.Jednoglasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije