KALKULACIJE PRIJE UTAKMICE

Kako Hrvatska može do četvrtfinala? Ovako stvari stoje nakon potopa protiv Švedske

Handball - Men's Preliminary Round Group A - Croatia vs Sweden
Foto: ELOISA LOPEZ/REUTERS
1/23
02.08.2024.
u 17:07

Pozitivno je to što će hrvatski rukometaši već prije posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja znati kako stoje, to jest kakav im je točno rezultat potreban za plasman u nastavak natjecanja

Rukometna reprezentacija Švedske je s visokih 38:27 svladala Hrvatsku u četvrtom susretu grupne faze rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatski se rukometaši time nalaze tek na petome mjestu skupine, jedno mjesto iza posljednjeg koje vodi u četvrtfinale i gol razlikom -7. Lošiji je jedino Japan koji je bez bodova nakon tri upisana poraza. Švedska na drugome mjestu s četiri boda i gol razlikom +6. Ispred Hrvatske se nalazi Slovenija s četiri boda i gol razlikom +4.

Dakle, uoči ogleda sa Španjolskom ove nedjelje u 21 sat, hrvatski rukometaši našli su se u nezavidnoj situaciji. Najizglednije je da će im za prolaz u četvrtfinale trebati pobjeda nad Španjolcima ili barem bod. Međutim, moguće je da prođu čak i u slučaju prolaza, premda to ne bi bilo osobito obećavajuće za nastavak natjecanja. 

GALERIJA Potop Hrvatske u Parizu. Doživjeli smo najteži poraz na Olimpijskim igrama u povijesti

Handball - Men's Preliminary Round Group A - Croatia vs Sweden
1/23

Pozitivno je to što će hrvatski rukometaši već prije posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja znati kako stoje, to jest kakav im je točno rezultat potreban za plasman u nastavak natjecanja. Ukoliko Španjolci poraze trenutno prvoplasiranu Njemačku, a isto učine i Slovenci, a Švedska ne izgubi od Japana, Hrvatska ima siguran prolaz jer bi bili bodovno izjednačeni s Nijemcima uz prednost pobjede u međusobnom susretu.

Ukoliko Hrvatska osvoji barem jedan bod protiv Španjolske, vjerojatno će završiti na drugom, a moguće i na trećem mjestu. Da bi završili na trećem mjestu Nijemci bi u petak trebali pobijediti Španjolce s visokom razlikom, a zatim bi ili Švedska trebala izgubiti od Japana, ili bi Slovenija trebala izgubiti protiv Njemačke i Japana. U tom slučaju mogli bi izbjeći Dansku, koja je uvjerljivo prva u skupini B s četiri upisane pobjede. Ukoliko hrvatsku rukometaši pronađu još dobrih igara i pobjede Španjolce, prolazak skupine će osigurati, a mogu na kraju biti treći ili drugi, ali tu još više toga ovisi o rezultatima drugih susreta.

VIDEO Hrvatska ima još jedno zlato na OI u Parizu, braća Sinković ušla su u povijest!

Komentara 4

PA
Pametanumoruludih
19:23 02.08.2024.

Hrvatski rukomet umire vec godinama. Sad je mrtav i ne vraca se...kao ni Hrvatska kosarka.

SS
sokac sa drave
18:46 02.08.2024.

Problem je sto izbornik nije uzeo jednog starijeg iskusnog golmana posto Matej Mandic ne postoji od kada je saznao da nije golman broj jedan.Srna nije opravdao poziv i pokazalo se da ustvari nezna igrati rukomet ,u obrani nista u napadu nula.Amen.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:03 02.08.2024.

Mozak ekipe, Duvnjak ima snage za jedno poluvrijeme. Slično je i sa Cindrićem. Martinović igra dobro, ali ne može sam. Ostali osciliraju. Klarica recimo u četiri utakmice nije dao niti jedan gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije