Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustva sportaša iz PESG-a

Velika prednost je mogućnost online nastave, unaprijed dogovaramo odgovaranje i pisanje ispita

Foto: Privatna arhiva
1/4
04.07.2024.
u 09:12

Ovakav način školovanja pomaže mi da se maksimalno posvetim sportu i upravo je to bio razlog odabira ove škole. Profesori imaju jako puno razumijevanja za nas sportaše, naše izostanke i uvijek su nam na raspolaganju.

Sportaši su gotovo cijelu godinu u pogonu i teško usklađuju obaveze, stoga se sve više učenika i njihovih roditelja okreće Privatnoj ekonomskoj i sportskoj gimnaziji (PESG), školi koja je potpuno prilagođena sportašima.

Provjerili smo što o svemu kažu sami sportaši, polaznici PESG-a, gimnazijalci i ekonomisti.

Zara Stipčević pohađa 2. razred, a ova mlada tenisačica redovito postiže uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Državna juniorska viceprvakinja u parovima na ITF turniru u Kuwaitu osvojila je drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji juniorki te prvo mjesto u parovima s partnericom Leom Lebo koja također pohađa PESG.

  - Škola počinje u 14 sati  i to mi omogućuje treninge ujutro i poslijepodne. Također, velika prednost je mogućnost online nastave, pa kada sam na nekom turniru izvan države mogu pratiti i ne zaostajati s gradivom.

Tenis i škola od mene zahtijevaju dosta odricanja, ali od malena tako živim i nadam se da će se to jednom sve isplatiti. Profesori su susretljivi i voljni pomoći u bilo kojem trenutku.

Najviše mi se sviđa to što unaprijed dogovaramo odgovaranje i pisanje ispita te imamo mogućnost dodatnih sati za samu pripremu.

Mato Ostružnjak završio je treći razred i kaže da je zahvaljujući PESG-u posvećeniji sportu u odnosu na druge prijatelje koji idu u redovne srednje škole.

 - Ovakav način školovanja pomaže mi da se maksimalno posvetim sportu i upravo je to bio razlog odabira ove škole.

Bavim se sportskim plesom, višestruki sam državni prvak i osvajač 13. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Profesori imaju jako puno razumijevanja za nas sportaše, naše izostanke i uvijek su nam na raspolaganju.  

Ajla Bostandžija bavi se akrobatskim rock and rollom, seniorska je prvakinja Hrvatske u kategoriji međunarodnih formacija te osvajačica srebrne medalje sa Svjetskog kupa.

 - PESG sam odabrala zbog koncepta održavanja nastave odnosno vremenskog rasporeda koji mi dozvoljava da stignem svaki dan na trening, a u slučaju izostanka, naknadno mogu pregledati sva snimljena predavanja.

Dobila sam u ovoj školi sve što sam htjela i više. Ovakav način mi jako pomaže u ostvarivanju rezultata.

Nastavnici su većinom predobri. Mogu pohvaliti prvo naravno svoju razrednicu, profesoricu Engleskog jezika koja se toliko trudi oko nas i ulaže svaki dio sebe do samog kraja da nam pomogne.

Pohvale za profesorici iz Hrvatskog jezika, Poduzetništva i  Povijesti. Ima nekih profesora koji ne odustaju od svojih principa i nemaju ponekad razumijevanja, ali ti su u manjini.

Sve u svemu pohvale za većinu profesora u PESG-u, stvarno su nevjerojatni.

Matej Kukrika završio je drugi razred opće gimnazije i trenira tenis od svoje šeste godine.

  - Moj najveći sportski uspjeh su dva srebra u singlu i zlato u parovima na Tennis Europe turnirima U16. Uskladiti sportske i školske obaveze nije lako.

Zato sam i odabrao PESG, program je izvrstan i uklapa se u moje sportske obaveze. Ako se želite baviti sportom, ići na natjecanja potrebno je puno truda, rada i odricanja.

Sa strane ljudima to izgleda jako lagano i lijepo jer puno putuješ, u školi ti pomažu, ali nije to baš tako.

Posebna prehrana, poseban režim spavanja, svakodnevni višesatni treninzi, kondicija, psihološke pripreme …tu stranu teško je vidjeti.

Profesori su super! Imaju razumijevanja, pomažu, uvijek su tu za nas – ako zapnemo, trebamo pomoć. Potiču nas u našem sportu, interesiraju se za naše rezultate, čestitaju na našim uspjesima…

Razumiju sport, život nas sportaša, a neki profesori ponekad prihvate i moj izazov pa sa mnom odigraju i teniski meč.

Hrvački reprezentativac Andrej Šušak uspješno je završio prvi razred ekonomskog smjera u PESG-u.

Višestruki državni prvak u oba stila s reprezentacijom je osvojio mnogo medalja na međunarodnim turnirima, najčešće zlatnih, a nastupio je i na europskim prvenstvima.

 -  Treniram najmanje šest puta tjedno, a kada imamo pripreme s reprezentacijom treninzi su dvaput dnevno.

Uživam u hrvanju iako su treninzi veoma iscrpljujući i naporni, pa mi nije toliki problem to što se preko tjedna ne uspijem družiti se s prijateljima i bližnjima.

Tijekom ljeta, kada imamo kraću pauzu od hrvačkih treninga, nadoknadim druženja s prijateljima, a puno njih je i unutar samog hrvačkog kluba i reprezentacije.

PESG je škola koja mi omogućava da se potpuno posvetim treninzima i sportskim uspjesima.

Atletičar Vedran Jurković pohađa ekonomski smjer, kadetski je reprezentativac te državni rekorder na 1500 m sa zaprekama. Uz to je i prvak Hrvatske u krosu za mlađe juniore.

- Ova škola mi pruža vrijeme za učenje i trening dvaput dnevno bez stresa, jer znam da se dodatno s profesorom mogu dogovoriti za ispitivanje i testove.

Sviđa mi se to što u odnosu na druge škole profesori su otvoreniji za individualne konzultacije i dopunske nastave, sve se dogovorimo i nemamo problema po tom pitanju.

Džudaš Dan Koncilija osvajač je zlata, srebra i bronce s Europskih kupova. Nakon završenog trećeg razreda kaže da je PESG potpuno ispunio njegova očekivanja.

 - Način školovanja kakav nam pruža PESG puno mi pomaže ostvariti bolje sportske rezultate. Profesori su tolerantni, škola je prelijepo uređena, pravo mjesto za sportaše.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije