OLIMPIJSKI KVIZ

Je li vaše znanje za medalju? Donosimo 10 lakih pitanja o Hrvatima na Olimpijskim igrama

Najbolje fotografije s Olimpijade
Foto: Reuters
1/55
10.08.2024.
u 12:07

Tijekom vikenda 10. i 11. kolovoza gledat ćemo posljednje nastupe, a nekoliko je hrvatskih olimpijaca u konkurenciji za medalje na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre u Parizu donijele su nam mnoga uzbuđenja, poneko razočaranje i pregršt sadržaja, zgoda i skandala. Teme su između ostalog bile hrana u olimpijskom selu, pitoreskno otvaranje igara u Parizu, neočekivane neprilike u suđenjima, a sve su pratile raznovrsne aktualne društvene rasprave.

Vidjeli smo velike rezultate hrvatskih olimpijaca. Barbara Matić je oduševila svojim pobjedama u džudu, a braća Sinković ostvarila ju još jedan od svojih veličanstvenih trijumfa. Dakako i drugi olimpijci su se iskazali osvajanjem medalja i žustrim natjecanjem, a hrvatski vaterpolisti i dalje su u lovu na odličje zlatnog sjaja. Za vas smo pripremili veliki kviz u kojem možete ispitati svoje znanje o sportskoj manifestaciji koja korijene vuče još iz dana antičke Grčke.

Dakako, iskazali su se mnogi drugi sportaši. Armand Duplantis, švedski skakač s motkom, ponovo je oborio svjetski rekord i potvrdio svoje mjesto apsolutnog vladara tog sporta. Francuski plivač Leon Marchand ostavio je pariške bazene u šoku i domaće navijače u ekstazi osvojivši čak četiri zlata, od toga dva u istome danu.

Tijekom vikenda 10. i 11. kolovoza gledat ćemo posljednje nastupe. Među hrvatskim olimpijcima tu su nastupi Ivana Šapine u tekvandou, u kategoriji preko 80 kilograma. Sara Kolak će nastupiti u finalu bacanja koplja i boriti se za novu hrvatsku medalju, a tu su i maratonke Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac. Kako je spomenuto, hrvatska vaterpolo reprezentacija će u finalu tražiti olimpijsko zlato u dvoboju sa srpskim vaterpolistima.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Najbolje fotografije s Olimpijade
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije