S RODITELJIMA, TRENEROM...

VIDEO Snimili smo Donnino slavlje u Hrvatskoj kući u Parizu: Orilo se 'zovi, samo zovi' javio se i Luka Modrić

03.08.2024.
u 22:13

Nakon osvojene medalje uslijedilo je slavlje u Hrvatskoj kući u Parizu. Naš novinar Dražen Brajdić snimio je Donninim trenerom Nikom Horvatom.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Roland Garrosu, gdje ju je u finalnom dvoboju pojedinačne konkurencije na pariškoj crvenoj zemlji pobijedila sedma igračica svijeta Zheng Qinwen sa 6-2, 6-3. 

Za 28-godišnju Osječanku Donnu Vekić ovo je bio drugi nastup na Igrama, a postala je prva hrvatska tenisačica koja je osvojila olimpijsko odličje od 1988., kad je tenis ponovno uvršten u redovan olimpijski program. Četiri godine prije, na OI u Los Angelesu, Zagrepčanka Sabrina Goleš je osvojila srebrno odličje, a u finalu je izgubila od Njemice Steffi Graf, no tada je tenis bio u statusu pokaznog sporta.

Donnina medalja je ukupno šesta koju su za Hrvatsku osvojili tenisačice i tenisači. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni osvojio broncu u pojedinačnoj konkurenciji te u paru s Goranom Prpićem. Mario Ančić i Ivan Ljubičić su došli do bronce u konkurenciji parova 2004. u Ateni, da bi 2021. u Tokiju Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili zlato pobijedivši u hrvatskom finalu Marina Čilića i Ivana Dodiga.

A nakon osvojene medalje uslijedilo je slavlje u Hrvatskoj kući u Parizu. Naš novinar Dražen Brajdić snimio je Donninim trenerom Nikom Horvatom.

Donna se osvojenom medaljom pohvalila na Instagramu, a jedan od čestitara bio je Luka Modrić. Poruka hrvatskog kapetana prikupila je najviše lajkova pratitelja.

 

Komentara 2

Avatar southman
southman
23:03 03.08.2024.

Kako ce "Hrvati" podnijeti ovu pjesmu !?

DU
Deleted user
09:37 04.08.2024.

Svaka čast hrvatska curo. Nisam bio siguran, ali jako mi je drago što dijelimo gene kamene. Hvala na svemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije