Francuski predsjednik Jacques Chirac odlikovao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Vitez Vlatko Marković

spo-vitez-txt.jpg
import
20.01.2006.
u 00:48

ZAGREB - Predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću u četvrtak je u Zagrebu u rezidenciji francuskog veleposlanika predan Orden viteza nacionalnog reda Republike Francuske za osobite zasluga za razvoj francuskoga nogometa. Odličje mu je, u ime predsjednika države Jacquesa Chiraca, predao posebni predsjednikov izaslanik Michel Platini, dopredsjednik Francuskog nogometnog saveza.

- Okupili smo se da bismo odali počast ljubitelju ne samo nogometa nego i Francuske. Vlatko i ja dijelimo zajedničku strast i sad je vrijeme da mu odamo počast - kazao je u Platini.

U poduljem obrazloženju zašto je Marković odlikovan i nabrajanju dijelova njegove karijere, slavna desetka francuske nogometne reprezentacije monotoniju faktografskog nabrajanja razbila je duhovitim dosjetkama, pokazavši da je i na riječima vješt, kao što je s loptom.

- Vlatko, da nije bilo tebe, nikad ne bih znao gdje je Bugojno, tvoj rodni grad. Sad sam naučio da je u Bosni i Hercegovini - našalio se Platini.

Vidno uzbuđen i sretan predsjednik HNS-a zahvalio se na odlikovanju istaknuvši da Francusku voli iz više razloga, a jedan od glavnih je taj što je u njoj 1998. godine naša nogometna vrsta postigla najveći uspjeh, osvojivši brončanu medalju.

- Ovo je jedan od mojih najsretnijih dana - zaključio je Marković. Zagrebačka rezidencija francuskog veleposlanika Françoisa Saint Paula bila je sinoć pretijesna da primi sve predstavnike medija, ali i sportskog, političkog i gospodarskog života Zagreba. Uz cijelo vodstvo HNS-a, na Tuškancu su se našli i ministrica vanjskih poslova i europskih intergracija Kolinda Grabar-Kitarović, ministar znanosti, školstva i športa Dragan Primorac, ministar financija Ivan Šuker, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, bivši predsjednici Nogometnog saveza Nadan Vidošević i Branko Mikša te brojni drugi gosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije