Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genijalni Šiši

NBA centar Zubac: Šarić je naš vođa, on nas sve povezuje na parketu

FIBA
03.07.2024.
u 01:28

Šarić je u visokoj pobjedi nad Slovenijom (108:92), ostvario tek treći triple-double u povijesti hrvatske reprezentacije. Prva dva su uknjižili Stojko Vranković (Eurobasket 1993.) i Toni Kukoč (Eurobasket 1995.)

Bila je to jedna od najboljih predstava hrvatskih košarkaša posljednjih godina. Bolja čak i od one prošloljetne senzacionalne pobjede nad Turskom usred Istanbula (84:71) koja ih je i dovela do Atene.

I tada je - s 22 koša i 11 skokova - igrač utakmice bio Dario Šarić. Baš kao i sada, u uvjerljivoj pobjedi nad Slovenijom (108:92), prvoj nakon pet uzastopnih poraza od sjevernih nam susjeda.

Protiv Slovenaca 30-godišnji krilni centar (208 cm) uknjižio je trostruko-dvoznamenkasti učinak od 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija. Prvi je to Šarićev triple-double u dresu nacionalne vrste a treći u povijesti hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima.

Prvi je ostvario Stojko Vranković na Eurobasketu 1993. koji je u utakmici za treće mjesto s Grčkom upisao 12 koševa, 13 skokova i čak 10 blokada.

Drugi je, dvije godine kasnije, na Eurobasketu u Ateni uknjižio Toni Kukoč igrajući protiv Finske (15 koševa, 12 skokova, 11 asistencija).

Nakon, uvjerljive pobjede nad Slovencima hrvatski izbornik Josip Sesar nije mogao izbjeći pitanje o Šišiju:

- On je naš kapetan, naš vođa koji je sjajno kontrolirao ritam utakmice. Kada on igra s loptom Dario je možda i najbolja četvorka među europskim košarkašima.

Slično je zborio i naš startni centar Ivica Zubac koji je u svojih 18 minuta ubacio isto toliko koševa uz osam skokova i pet asistencija:

- Dario je bio nevjerojatan. On je naš vođa, on nas povezuje na parketu. Mi mu vjerujemo a on nas vodi na terenu i izvan njega. On to radi cijelu karijeru i to nije ništa novo za nas.

A sam Dario, kao istinski kapetan, najmanje je govorio o sebi i svom statističkom postignuću.

- Otvorili smo utakmicu jako dobro i potom odigrali jako dobru timsku utakmicu. Ne bih htio nikoga isticati no moram reći da je Goci Filipović u krucijalnim trenucima pogađao dalekometne šuteve i svaka mu čast na tome. Momčadi koja se okupila prošlo ljeto ovo je bio najjači test no pokazali smo da znamo i možemo igrati.

Hrvatska je u jednom trenutku imala i 29 koševa prednosti a na kraju je završilo "plus 16". Za europsku košarkašku javnost, pa tako i domaću, to je zacijelo iznenađujući ishod no je li i za same Sesarove izabranike?

- Mi smo ušli u utakmicu spremni da se borimo i željni da pokažemo da možemo igrati košarku visoke razine. Kad su već Slovenci imali u Dončiću ogromnu prednost, jer riječ je o možda i najboljem košarkašu današnjice, mi smo uspjeli iskoristiti neke naše adute - ispričao je Šarić.

Komentara 2

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
07:16 03.07.2024.

nikaj mene tu ni impresioniral. Slovenija bum losa ekipa. Jedan super igrac i ostali kaj pojma nemaju

Avatar mrbr
mrbr
08:22 03.07.2024.

Bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije