POMOĆ

Ako treba, i grad Zagreb pomoći će Arsenu

17.01.2004.
u 00:00

Buru koja se podigla zbog njegova zdravstvenog stanja A. Dedić smatra neumjesnom

Nakon što je jazz-skladatelj Matija Dedić nedavno objavio da je presađivanje jetara jedini spas za njegova oca, skladatelja i pjesnika Arsena Dedića, materijalnu je pomoć obitelji, već shrvanoj zbog teške bolesti, u ime zagrebačkog Gradskog poglavarstva ponudio dogradonačelnik Milan Bandić. Javnosti nije poznato od koje bolesti A. Dedić boluje. Zna se samo to da je jedini spas za velikog skladatelja što brža transplantacija jetara. Dogradonačelnik Bandić jučer je kazao da je obitelji ponudio svaku pomoć - od logističke, za pronalazak kompatibilnog organa, do novčane.

- Arsen Dedić svojim je radom zadužio ne samo Zagreb nego i cijelu zemlju. Ponuditi pomoć u liječenju, najmanje je što smo mogli učiniti. Gradski SDP prijedlog će uputiti na prihvaćanje Poglavarstvu, a ja sam siguran da će ga i Skupština konsenzusom podržati - kazao je M. Bandić i dodao da će u svakom trenutku poštovati želje obitelji Dedić u vezi s time gdje će se i kada obaviti transplantacija, te tko će to učiniti.

Arsen Dedić osjeća se dobro, kod kuće je, a za Večernji list potvrdio je da mu je grad Zagreb ponudio pomoć bude li ona potrebna. Naglasio je da ima mnogo prijatelja od kojih je velik broj već ponudio pomoć. Ipak, buru koja se podigla u medijima zbog njegova zdravstvenog stanja smatra nepotrebnom, čak i neumjesnom.

Matija Dedić sinoć je potvrdio izjavu dogradonačelnika Milana Bandića o plaćanju troškova transplantacije za jednog od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika.

- Među mnogima materijalnu pomoć ponudio je i Milan Bandić u ime grada. Nazvao je moju majku Gabi Novak i rekao joj dobru vijest - kazao je Dedić dodajući da će uskoro znati svotu koja je potrebna za transplantaciju te da će obitelj tada odlučiti je li joj pomoć potrebna.

R. Lacko, Z. Turković, N. Sever Šeni

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije