Turizam

Bajs: Gužve na cestama nisu loša vijest za hrvatski turizam

bajs
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
01.08.2010.
u 15:17

Čelnik hrvatskog Ministarstva turizma napomenuo je kako sezona nije gotova nego je tek pred nama te da ulazimo u osmi mjesec.

NACIONALNI PARK KRKA - Javno-privatno partnerstvo, nit vodilja za pripremu turističke 2010. godine - tako su u Ministarstvu turizma nazvali današnji sastanak ministra turizma Damira Bajsa s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu na livadi u Nacionalnom parku Krka. Skupina turističkih čelnika je na zakazani susret s medijima kasnila pola sata, što je kasnije ministar Bajs i spomenuo, ističući kako "gužve na cestama nisu loša vijest za hrvatski turizam". Čelnik hrvatskog Ministarstva turizma također je napomenuo kako sezona nije gotova nego je tek pred nama te da ulazimo u osmi mjesec.

O konkretnijim podacima o uspjehu ovogodišnje turističke sezone moći će se pak govoriti tek koncem kolovoza, kako je rečeno. Bajs je istaknuo kako je tržni udio Hrvatske u europskom turističkom tržištu oko dva posto, što se smatra dobrim podatkom, kao i činjenica da Francuska, Italija i Grčka već tri godine zaredom bilježe minus u turizmu. U svojem izlaganju Bajs je ponovio poznatu činjenicu kako je turizam najjači hrvatski izvozni proizvod te kako "gosti mogu izabrati bilo koju drugu zemlju na svijetu".

Na ovome sastanku govorili su i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu (HUPUH), Kamping udruženja Hrvatske (KUH), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela (OMH), Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (UNPAH) i Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore te Hrvatske turističke zajednice. Svi su oni vrlo pohvalno govorili o svojem radu, turističkoj promidžbi i sličnom, a Niko Bulić iz HTZ-a kazao je kako je "trijezni optimist".

Inače, u četiri srpanjska vikenda je u Hrvatsku ušlo oko 3,9 milijuna turista, što je 550 tisuća više nego lani u isto vrijeme, kako je rečeno. Za loše rezultate u predsezoni su turističkim djelatnicima među ostalima krivi "rani Uskrs i elementarne nepogode". Turistički čelnici su se potom u hladovini, uz šum slapova rijeke Krke, dobro okrijepili najboljim delicijama i napicima iz Šibensko-kninske županije.

Ključne riječi

Komentara 10

KR
krenica
22:00 01.08.2010.

Je nam lako sa ovim pametnim i lipim glava gore sa slike.Nitko nam nebi došao u našu Hrvatsku da nije ovi pametnjakovića.

UL
ultima
22:59 01.08.2010.

Ajde, Kremica , koliko si ti turista doveo/la u lijepu našu i prijavila?

Avatar kucanski aparati.net
kucanski aparati.net
18:30 01.08.2010.

NAGRADNA IGRA! http://www.kucanskiaparati.net/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=57

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije