OZNAKA TAJNOSTI

Banožić o padu drona na Jarun: Imamo podatke, ali su oni tajni

Zagreb: Sabor raspravlja o vojnoj pomoci za potporu Ukrajini
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.12.2022.
u 15:14

Osim toga, Banožić je i prije dva tjedna komentirao pad drona 10. ožujka. Tada je kazao kako su sve ''nadležne institucije pravodobno informirale javnost o svemu što je dotad bilo utvrđeno''

Ministar obrane Mario Banožić jučer se, tijekom rasprave u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika, dotaknuo drona koji je proljetos pao kod zagrebačkog jezera Jarun. Naime, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipe Mlinarić upitao je ministra postoje li ikakve poznate informacije o dronu, a spočitnuo je Banožiću i Plenkoviću da su se na mjestu pada ''naslikavali''.

- Nismo se ni premijer Plenković ni ja naslikavali pored nikakve rupe, bili smo samo na toj lokaciji za koju smo iskazali zabrinutost - prvo je odgovorio Banožić.

- Druge zemlje NATO-a, u kojima je također proletio dron, svoje su prikupljene označile oznakom tajnosti, tako da se na osnovu toga podaci nisu smjeli objavljivati - kazao je.

Osim toga, Banožić je i prije dva tjedna komentirao pad drona 10. ožujka. Tada je kazao kako su sve ''nadležne institucije pravodobno informirale javnost o svemu što je dotad bilo utvrđeno''.

''a sigurno nisam adresa koja može javno iznositi neke nove činjenice. Ako ih bude i kad procijene oni koji vode to istraživanje, onda će upoznati javnost'', komentirao je.

>> VIDEO Proglašen 'najneljubazniji' grad na svijetu, po nekim drugim kriterijima je tip-top

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar OPG
OPG
16:38 01.12.2022.

Ovo je pravi mamac za Zorana, nece odoljeti..

JF
jfk
15:40 01.12.2022.

Je li ovaj ikad rekao istinu u zivotu?

DU
Deleted user
07:31 02.12.2022.

Ja kao građanin imam pravo znati koja nas je zemlja napala a vi koji krijete vi ste onda teroristi Nego da li se Ukrajina ispričala radi toga? Ne, pokušala nas je uvući u svoj rat! Ćiriličarima se nikada ne vjeruje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije