HUBOL SE OGLASIO

Bolnički liječnici: Incident u KBC-u Zagreb pokazuje da je potrebna veća zaštita zdravstvenih djelatnika i pacijenata

Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/15
03.09.2024.
u 16:33

Ovakav čin nasilja je potpuno neprihvatljiv i ozbiljno ugrožava temeljne principe zdravstvene skrbi – sigurnost i povjerenje između pacijenata i zdravstvenih djelatnika, priopćili su iz HUBOL-a

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) najoštrije osuđuje današnji nasilni incident u KBC-u Zagreb u kojem je naoružani pacijent ugrozio sigurnost pacijenata, zdravstvenih radnika i cjelokupnog bolničkog osoblja. Ovakav čin nasilja je potpuno neprihvatljiv i ozbiljno ugrožava temeljne principe zdravstvene skrbi – sigurnost i povjerenje između pacijenata i zdravstvenih djelatnika, priopćili su iz HUBOL-a, upozoravajući da je incident onemogućio dijelu pacijenata da obavi zdravstvene preglede ili zahvate za koje su bili naručeni.

"Zdravstvene ustanove moraju biti mjesta gdje se svi osjećaju sigurno i gdje se pacijentima može pružiti potrebna njega bez straha za osobnu sigurnost. Ovaj incident naglašava potrebu za većom zaštitom zdravstvenih radnika i pacijenata. HUBOL apelira na nadležne institucije da poduzmu sve potrebne korake kako bi se u budućnosti spriječili slični incidenti, uključujući pojačanje sigurnosnih mjera u bolnicama", poručili su bolnički liječnici iz HUBOL-a. 

Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro
1/15

Situacija je bila pod kontrolom, a policija je uspješno privela muškarca. Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, no iz policije potvrđuju da je situacija sada potpuno normalizirana. KBC Zagreb kratko se oglasio u povodu današnjeg opsadnog stanja koje je izazvao muškarac s pištoljem na psihijatrijskoj klinici.

"Vezano uz učestale upite o današnjem događaju u KBC-u Zagreb, možemo potvrditi da je jutros došlo do incidenta o kojem je odmah obaviještena nadležna policijska postaja te su u tijeku policijski izvidi. Stoga predlažemo da se za daljnje informacije obratite MUP-u. Također možemo potvrditi da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, te da ustanova normalno funkcionira", stoji u priopćenju s Rebra.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

EV
Evojesam
17:33 03.09.2024.

S obzirom na odnos velike vecine zdravstvenih djelatnika prema pacijentima, jos je malo ovakvih slucajeva. Sto mi se sve vise puta dogodilo na Rebru, bilo bi zanimljivo ispricati i policiji i insoekciji. Ali nazalost kad su ti najmiliji bolesni,sutis i trpis. Svaka cast izuzecima, ali znam ih vrlo malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije