Doktorica Hrebeniuk

Čazma nakon tri godine dobila stalnu pedijatricu: Ukrajinka Larysa pobjegla od ratnih strahota, a sada pomaže djeci

Čazma: Ukrajinka Larisa Hrebeniuk nakon 3,5 godine nova je pedijatrica u Domu zdravlja
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
24.09.2024.
u 09:57

Dr. Hrebeniuk u Hrvatsku je stigla iz rodnog Zaporožja s kćeri i majkom, bježeći od rata u Ukrajini, a Čazma je postala njihov novi dom, objavio je Grad na službenoj stranici. "Ovdje sam već više od dvije i pol godine, koliko je trajao proces nostrifikacije mojih dokumenata, kako bih mogla raditi kao pedijatar", rekla je dr. Hrebeniuk

Čazma je nakon tri i pol godine dobila stalnog pedijatra, Ukrajinku Larysu Hrebeniuk, specijalisticu pedijatrije koja je već počela s radom u ordinaciji u kojoj je upisano oko 1500 djece.

Dr. Hrebeniuk u Hrvatsku je stigla iz rodnog Zaporožja s kćeri i majkom, bježeći od rata u Ukrajini, a Čazma je postala njihov novi dom, objavio je Grad na službenoj stranici. "Ovdje sam već više od dvije i pol godine, koliko je trajao proces nostrifikacije mojih dokumenata, kako bih mogla raditi kao pedijatar", rekla je dr. Hrebeniuk.

U Ukrajini je, navela je, specijalizirala pedijatriju, radila je kao liječnica u školskoj medicini, ali i vodila Odjel za dječju rehabilitaciju.  U Čazmi je do sada radila kao liječnica obiteljske medicine, no čim joj je priznata specijalizacija, tražila je mjesto gdje može pomoći djeci. Naglasila je i kako joj je kod izbora grada u kojemu će živjeti s obitelji, bilo važno da grad bude miran i pruža stabilnost, a Čazma joj se učinila kao savršen izbor.

Hrebeniuk, koja je već počela s radom u ordinaciji u koju je upisano oko 1500 djece, kaže da su prvi dani s pacijentima bili vrlo pozitivni, da su djeca vesela i puna energije, a roditelji zadovoljni što imaju stalnu pedijatrijsku skrb u Čazmi. U Hrvatskoj je dr. Hrebeniuk uspješno svladala hrvatski jezik, što joj je omogućilo da nastavi raditi u medicini, navodi Grad Čazma.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Gliser od 70.000 eura leži u plićaku: Potopljen već dva tjedna, jedan krivi korak dijeli Split od katastrofe

Čazma: Ukrajinka Larisa Hrebeniuk nakon 3,5 godine nova je pedijatrica u Domu zdravlja
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije