OBLJETNICA STRADANJA U VOĆINU

Kome to Đakić prijeti? Najavio promjene u protokolu ako dođe 'nepoćudni gost'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Screenshot
1/5
13.12.2021.
u 12:55

Pokušali smo od samog J. Đakića doznati tko je nepoćudni gost, što mu točno smeta i što će točno izvesti ako ga vidi, ali je isključio mobitel

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić zaprijetio je kako će danas na obilježavanju 30. obljetnice stradanja u Voćinu svoju obvezu kao izaslanik predsjednika Sabora upriličiti mimo protokola ako će na samom događaju sudjelovati i "nepoćudni gost".

Napisao je to sam Đakić u e-mailu poslanom općini Voćin prilikom dogovaranja protokola, a u kojemu naglašava kako će s "onim pripadnicima hrvatskih branitelja i političara koji jednako razmišljaju i osjećaju" svoju obvezu upriličiti izvan protokola vidi li ili dozna da će na istom događaju sudjelovati i taj netko nepoćudan. 

Pokušali smo od samog J. Đakića doznati tko je nepoćudni gost, što mu točno smeta i što će točno izvesti ako ga vidi, ali je isključio mobitel. 

No nije isključeno da misli na predsjednika države Zorana Milanovića koji, kako doznajemo u Uredu predsjednika, na obljetnicu stradanja u Voćinu danas u Virovitičko-podravsku županiju ne ide već ide njegov izaslanik, inače savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Foto: Screenshot/dubrovnik.net

Naime, prije nešto manje od četiri mjeseca prilikom obilježavanja 30. obljetnice osnutka 50. samostalnog bataljuna ZNG-a na virovitičkom groblju Đakić je, također kao izaslanik predsjednika Sabora, položio vijenac i to, kako je istaknuto na službenoj stranici HVIDRA-e, pola sata prije predsjednika države. A sve je popraćeno i naslovom "Ignorirali dolazak predsjednika Milanovića".

– Što se sloge branitelja tiče, koja je za neke možda upitna, tvrdim da su branitelji uvijek složni, međutim, uvredama i nečasnim riječima koje je izrekao čovjek iz najvišeg državnog vrha narušen je ugled braniteljske populacije koju je nazvao raznim pogrdnim riječima. Ja s njime ne mogu dijeliti iste osjećaje niti koračati njegovim putem – osvrnuo se tada na dolazak predsjednika države zastupnik Đakić.

Ključne riječi

Komentara 26

CH
Challenger
13:06 13.12.2021.

Kaže "Drumski razbojnik" kako su ga zvali i ostade živ!

Avatar Hazl113
Hazl113
13:29 13.12.2021.

Radi ovakvih se moramo sramiti. I još ga opet izaberu za predsjednika udruge. Zaštićen lički međed zajedno sa svojim sinovima, neprocjenjivo.

DU
Deleted user
13:16 13.12.2021.

I "OVO" nema srama nekoga kritizirati? Nevjerojatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije