Kada stiže ljeto?

Danas hladno i kišovito, a evo kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

KIša u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.05.2019.
u 09:07

Vjerojatnost za dugotrajnije razdoblje suhog, sunčanog i toplijeg vremena u većini Hrvatske znatno se povećava u drugom lipanjskom tjednu, najavljuje Zoran Vakula

Kišovito vrijeme nastavlja se i danas, osobito u unutrašnjosti gdje će i dalje padati rekordi u ukupnoj svibanjskoj količini kiše, najavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

U Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj bit će hladno kao malo kada potkraj svibnja, navodi Vakula, a padat će povremena kiša.

Oblačno, uz povremenu kišu još mjestimice i poslijepodne bit će i u gorju, a sasvim suho neće biti ni na djelomice sunčanome sjevernom Jadranu, gdje će zapuhati umjerena, uglavnom podno Velebita i jaka bura, koja lokalno može imati i olujne udare.

Vrijeme neće ići na ruku ni Dalmatincima gdje će također biti promjenjivo uz kišu.

U nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega diljem Hrvatske sunčanije i osjetno toplije, ali i dalje nestabilno, uglavnom uz poslijepodnevne pljuskove, na kopnu u petak većinom u istočnim i južnijim krajevima, a s porastom temperature sve češće i drugdje.

Podjednako i na Jadranu, gdje će u petak još ponegdje na sjevernom dijelu puhati umjerena i jaka bura, a pljuskovi će biti vrlo rijetki. Od još toplijega vikenda posvuda nestabilnije, uz slabiji vjetar.

Vjerojatnost za dugotrajnije razdoblje u većini Hrvatske suhog, sunčanog i toplijeg vremena znatno se povećava u drugom lipanjskom tjednu, najavljuje Vakula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije