HUMANOST Hrabri 12-godišnjak, odlikaš i navijač Hajduka treba pomoć dobrih ljudi

Danielu tumor na mozgu prekinuo snove

Sportaš Daniel je odlučan da pobijedi bolest i projektira lijepe kuće
Foto: Hassan Haidar Diab
20.10.2008.
u 16:45

Teško hoda, teško govori, a još teže shvaća zašto se sve to nadvilo nad njegovim mladim životom. Daniel Sunarić do prije dva mjeseca bio je nasmiješeni 12–godišnjak, kojeg je cijela dalmatinska Podstrana poznavala kao izvrsnog nogometaša, talentiranog plivača i grlenog navijača Hajduka.

Život bez milosti
No, život je iznenada, bez najave i milosti, poput zastrašujuće orkanske oluje Danielov život pretvorio u kovitlac boli, neizvjesnosti i tuge. Dječak, odlikaš, čije su talente pamtili svi od Omiša do Splita, obolio je od tumora na mozgu i danas, prikovan za invalidska kolica i s bolnim grčem na licu, jedva čujno izgovara:

-Volio bih opet ići u školu, igrati nogomet, plivati i navijati na stadionu za svoj Hajduk.…

I dok Daniel s djetinjom vjerom mašta o životu na koji je navikao, njegove roditelje, majku Sabinu i oca Denisa muči surova stvarnost:

- Naš Daniel je operiran prije dva mjeseca. Imao je strašne glavobolje, pa su mu liječnici ustanovili migrenu, no nakon prvog epileptički napada na CT-u se vidjelo da ima tumor na mozgu – zaplakala je Sabina milujući ručicu svog sina. Otac Denis s tugom promatra prizor i shrvano govori: Sada smo preko udruge Krijesnica smješteni u Zagrebu, kako bi Daniel mogao ići na zračenja, a kasnije i na kemoterapije.

Da nije tih dobrih i plemenitih ljudi, ne znam kako bismo. Supruga i ja smo nezaposleni, a život nam je sada postao teži neko ikad. Daniel treba posebnu prehranu, poseban tretman, ne znam kako ćemo. Ja sam krovopokrivač, ali, na žalost, teško dolazim do posla. Tek povremeno i honorarno, nedovoljno da Danielu osiguram sve što treba za izlječenje. A tu je i školarka Julija, koja je sada s bakom u Podstrani.

Žiroračun za pomoć
Roditeljska tuga je golema, sinovljeva bolest i novčana nemoć da je ublaže dovode ih pred zid. Daniel taj zid, srećom, ne vidi. On zna da će u njegovoj rodnoj Podstrani sunce ponovno zasjati nad njegovim životom. Budimo ti koji ćemo mu pomoći da ga što prije ugleda.

Žiroračun za pomoć obitelji Sunarić otvoren je na Danielovo ime u Zagrebačkoj banci (236000-1000000013), broj: 3114543578. Pomozimo ovom hrabrom dječaku da ozdravi i - jednog dana postane arhitekt.


Pobijedit ću i biti arhitekt

- Saznavši da Daniel ima tumor, nismo znali kako mu reći da mora na operaciju. Kazali smo mu da u glavi ima kuglu zbog koje povraća i trpi glavobolje, te je treba izvaditi. Daniel je bio jako utučen, ali hrabro je otišao u bolnicu - kaže tata Denis i ponosno dodaje: - Naš je sin vrlo inteligentan. Kad su doktori rekli da mora i na zračenje, on bi odmah shvatio da ima tumor pa smo mu supruga i ja to kazali. On nam je odgovorio da je pretpostavio, ali da će pobijediti bolest i biti arhitekt.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije