Za Vukovar

Dvije stotine lampaša u čast i sjećanje na žrtve Ovčare

vukovar4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/7
17.11.2011.
u 15:07

Učenici Gimnazije Karlovac zapalili su lampaše ispred svoje škole, oni sa Švarče i branitelji motociklisti puštali su ih niz Kupu...

Karlovac ni ove godine nije zaboravio Vukovar. Dvadesetu obljetnicu stradanja herojskog grada i njegovih stanovnika obilježili su mnogim aktivnostima i tako poručili da su svim srcem uz njih. Karlovački gimnazijalci tradicionalno su ispred škole zapalili lampaše i poručili: "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Učenici Osnovne škole Švarča i branitelji motociklisti s Kvake su niz rijeku Kupu pustili dvije stotine lampaša s porukama u čast i sjećanje na isto toliko žrtava Ovčare.

Na lijevoj obali Kupe, ispod zida s grafitima, karlovački Bad Blue Boysi, Rebelsi, HČZ i pripadnici 202. brigade lampašima su ispisali ime herojskog grada. Vukovara su se prisjetili i mnogi drugi Karlovčani koji su zapalili svijeće u svojim domovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije