RESTORANI SE ODAZVALI

FOTO Hvalevrijedna akcija: Dvojac dostavio hranu za više od 160 vatrogasca koji se bore s buktinjom u Žrnovnici

Foto: Erdem Turpcu
1/10
28.08.2024.
u 14:50

Pizze, ćevape, burgere i druga jela potrpali su u svoje automobile i u nekoliko tura ih dostavili vatrogascima, a već je bilo iza 2 ujutro kada je Erdem stigao kući

Dobio sam informaciju da vatrogascima treba hrana i odmah sam počeo kontaktirati prijatelje i razmišljati kako se možemo organizirati da im pomognemo - prepričavam na Erdem Turpcu, dostavljač iz Turske koji već 16 godina živi i radi u Hrvatskoj, a koji je jučer organizirao hvalevrijednu akciju kako bi pomogao vatrogascima koji se od ponedjeljka bore s velikim požarom u Žrnovnici. 

Iscrpljeni od požara kojeg je uzrokovao udar groma, a proširio vjetar koji puše splitskim područjem već danima, sinoć je za čak 160 vatrogasaca osiguran obrok lokalnih restorana. Pomogli su Mirakul, Medeni, Sunset, Vatreni Denis i Lozo, i sve to na inicijativu Erdema i njegovog prijatelja Ante Krajine. 

- Srećom pa se restoranima svidjela naša ideja! Prvo sam kontaktirao zapovjednika DVD-a Žrnovnice i pitao ga kako možemo pomoći, on je rekao da je vatrogasaca oko 160 i odmah sam rekao ljudima za obroke. Zvao sam par restorana, oni su rado pomogli i rekli dan nije nikakav problem. Iako su radili s gostima, u gužvi su ipak napravili koliko su mogli - prepričava Erdem. Pizze, ćevape, burgere i druga jela potrpali su u svoje automobile i u nekoliko tura ih dostavili vatrogascima, a već je bilo iza 2 ujutro kada je Erdem stigao kući. 

Foto: Erdem Turpcu

- Vidite, ideja mi je pala na pamet pošto radim na dostavi. Tamo gori, vatrogasci nemaju gdje otići i pojesti. Oni su bili zahvalni, ali mi nismo ništa očekivali, jednostavno smo osjetili da to moramo napraviti - poručio je Erdem. Do srijede se broj vatrogasaca popeo čak na 300, tako da će Erdemu i prijateljima trebati još veća pomoć ugostitelja jer hranu planiraju dostaviti vatrogascima i danas, nakon što odradi smjenu. 

- Ako itko od restorana ima volje neka nas slobodno kontaktiraju ili sami odu sa hranom i pićem u DVD Dom Žrnovnica. Nismo jedini i nadamo se da će što više ljudi priskočiti u pomoć - poručuje Erdem, koji planira pozvati i veće fast food restorane da se priključe. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, u požaru su dosad tri vatrogasca ozlijeđena tijekom gašenja - jedan je imao uganuće koljena, drugi ima lakšu ozljedu oka, a treći je uganuo nogu, izvijestili su u srijedu iz splitskog Županijskog vatrogasnog središta. Hrvatska vatrogasna zajednica je priopćila da je do sad opožareno 700 hektara trave, niskog raslinja i šume. Uz to, splitsko-dalmatinska policija pozvala je u srijedu ujutro građane da prate upute vatrogasaca i ne idu samoinicijativno na požarište u Žrnovnicu.

>> FOTO Pogledajte kako izgledaju požarišta nakon borbe s buktinjom u Žrnovnici i Doljnjem Sitnom

1/19

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
15:15 28.08.2024.

Vatreni Denis u borbi protiv vatre....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije