95-MINUTNI GOVOR LIBIJSKOG VOĐE

Gadafi Vijeće UN-a nazvao teroristima, Obamu "našim sinom"

gadafi
Reuters
24.09.2009.
u 08:35

Kada je riječ o Obami, Gadafi je imao samo lijepe riječi nazvavši ga "našim sinom" i "našim Obamom" dodavši kako je njegov izbor za predsjednika Amerike početak promjene.

Kontroverzni libijski predsjednik Muammar Gadafi u svojem prvom govoru ikada pred Općom skupštinom UN-a izvrijeđao je gotovo sve nazočne, ali američkog predsjednika Baracka Obamu dizao je u nebesa.

Gadafi je svoj govor održao nakon što se Obama obratio svima s govornice. Teatralno je poderao UN-ovu povelju te Vijeće sigurnosti nazvao "vijećem terorizma".

Ipak, kada je riječ o Obami, Gadafi je imao samo lijepe riječi nazvavši ga "našim sinom" i "našim Obamom" dodavši kako je njegov izbor za predsjednika Amerike početak promjene.
- Bili bismo sretni i zadovoljni da Obama zauvijek može ostati predsjednikom - rekao je.

U govoru koji je umjesto dozvoljenih 15 minuta trajao čak 95 minuta, Gadafi je između ostaloga zahtijevao istragu o ubojstvima J. F. Kennedyja i Martina Luthera Kinga te istrage o ratovima u Koreji, Vijetnamu, Iraku i Afganistanu. Napao je Ujedinjenje narode jer je od njihova uspostavljanja izbilo 65 ratova.

Još jedna Gadafijeva teorija je svinjska gripa koju je nazvao vojnim biološkim oružjem stvorenim u laboratoriju koje je slučajno izmaklo kontroli.

 

Dotakao se i Palestine i Izraela rekavši kako moraju postati jednom državom.
- Rješenje je demokratska država bez religioznog fanatizma. Svi trebaju živjeti u miru. Izratina, Izratina je rješenje.

Dodao je kako Afrika zaslužuje kompenzaciju od 7,7 bilijuna od bivših kolonijalnih vođa zbog štete koju je pretrpjela u kolonijalizmu.

Unatoč dugom govoru zbog kojeg su neki zaspali, a neki napustili prostoriju, Gadafi nije uspio srušiti rekord Fidela Castra koji je jednom govorio četiri sata.

Ključne riječi

Komentara 74

GA
gabriela
11:12 24.09.2009.

ma sve je dobro rekao osim ovog veličanja obame. i on je isto mućak, samo će hašišaru trebati malo duže da shvati.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:37 24.09.2009.

Moje mišljenje je da bi trebalo sve te banke pustiti da propadnu, kao i sve što nije profitabilno. Problem je u tome da je situacije takva da bi to dovelo do kolapsa, zato tolika pomoć bankama. Treba raditi na tome da ekonomija nebude ovisna o bankama kao do sada, što bi u budućnosti trebalo biti, radi se na tome. A na Wall streetu su radili što im zakon dozvoljava, nisu oni krivi što se zakoni tako postavljeni a ako je netko napravio krivično djelo taj je i odgovarao.

JA
jarac
10:49 24.09.2009.

kažete gadafi. veliki prijatelj od našeg dičnog presjednika. molim vas vodite računa o tomu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije