Incident u gospiću

Gospić: Liječnici se potukli nad umirućom djevojčicom

antonija (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/5
19.07.2011.
u 21:52

Sukob se dogodio nad mojim djetetom, dok je moje dijete disalo, borilo se za život. Ja sam sve to gledala – kazala je djevojčičina majka Marizela Jelić

Kao u najgoroj noćnoj mori, roditelji dvogodišnje Antonije Mudrinić mogli su tek promatrati dvojicu liječnika kako viču i nasrću jedan na drugoga dok se njihovo dijete borilo za dah. Dvojica liječnika gospićke bolnice sukobila su se, naime, u subotu nad djetetom koje je umiralo od bakterijske infekcije, donose 24 sata.

– Da su mojoj djevojčici izvadili krv na vrijeme, vjerojatno bi bila živa. Ako i ne bi, barem bih znala da su sve poduzeli – rekla je Marizela Jelić, majka djevojčice koja je te subote oko deset sati stigla na gospićku hitnu pomoć s temperaturom od 38,4 stupnja.

Pregledao ju je dr. Stipe Lukač koji je utvrdio da je riječ o upali grla te djetetu prepisao sirup cefixim i poslao je kući. Četiri sata kasnije Antonija je dobila plave mrlje na tijelu pa su je roditelji vratili u bolnicu.

– Odveli su mi dijete na intenzivnu,spajali je na instrumente, mjerili joj tlak i reanimirali je. Jedva je disala. U sobu je tada uletio dr. Drago Ratković – ispričala je prestravljena majka i dodala kako je dr. Ratković počeo vikati na anesteziologa Damira Pahljinu i naguravati ga.

– Na kraju mu je i pljusku opalio. I to dok je moje dijete bez daha ležalo na krevetu – kazala je M. Jelić.

Otac malene Antonije bio je na hodniku. Čuo je vikanje i ušao u sobu.

– Čuo sam nekoga kako viče: "Dođi da ti opalim šamar!" Liječnici su se baš bili razdvajali kad sam uletio. Cijelo su nam vrijeme govorili da će nam kći biti dobro i da će je stabilizirati. Sad je više nema – kroza suze je za 24sata rekao otac Antonio Mudrinić.

Djevojčica je bila loše i oko 3.55 sati vozilom hitne pomoći liječnici su je krenuli prevesti u bolnicu u Rijeku. Roditelji su išli automobilom. Na pola puta prema Rijeci nazvala ih je pedijatrica i potvrdila da je njihova djevojčica podlegla infekciji.

Ravnateljica bolnice u Gospiću dr. Marija Vrkljan Ilijevska ne povezuje incident u sali sa smrću. Zatražila je pismena očitovanja svih sudionika i očevidaca incidenta. Potom će odlučiti o eventualnim sankcijama.

Zašto su se liječnici posvadili i što ih je nagnalo da osobne razmirice stave ispred djevojčice čiji je život ovisio o njima, nije poznato. Antonijinim roditeljima to ionako nije bitno.

Komentara 52

ZA
zaboravi
09:13 21.07.2011.

Roditelji su doveli malenu dva puta na hitnu,prvi put pogresna diagnoza i dat je sirup i otpremljena je kuci,drugi put se desio taj ne mili incident,sto je prouzrokovalo smrt nevina djecija zivota.Zavilo je obitelj u crno da zali za svojom malenom mezimicom,sto treba te doktore i rukovodioce drasticno da se kazni.

UT
utatica
21:48 20.07.2011.

taštine, nadmetanja oko toga tko će biti mlađi, tko će biti seksiji, tko će više drpiti, tko će bolje izgledati, tko ima veće cice, tko ima tvrđu guzu, tko ima jači auto, tko će dobiti priznanje za znanje, a gotovoo pa svi su nesposobni i nekompetetnti u svojoj struci, dovoljno je pozvati vodoinstalatera pa da to shvatiš ili otići lječniku, čak će ti i frizer spaliti umjesto ofarbati kosu i naravno da svi mahnitaju jer im đavo pamet muti pa tako smućeni sve rade krivo i svi se uzrujavaju jer mira nemaju već jurcaju za potrebnim i nepotrebnim. Ja vam velim ovo su đavolska vremena! Treba se pomoliti pa s mirom obavljati poslove i sve će sjesti na svoje mjesto i čeljde će jasnije vidjeti da mahnitanje ne donosi nikom dobra

Avatar Mihovil101
Mihovil101
00:50 19.02.2015.

Bog neka nas sačuva...ali izgleda ni on vise nema strpljenja!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije