Neutemeljene prijave

Građani i aktivisti su u pravu, a zagađivači ih tuže. Nedopustivo!

dugaresa
kristina štedul fabac/pixsell
11.09.2011.
u 11:58

Takvi su pritisci nedopustivi i očekujemo da se u najkraćem roku odbace prijave - poručio je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević

Kaznene prijave podnešene protiv nekih naših članova su neutemeljene. To je jedna vrsta pritiska koja nema nikakve osnove. A, niti nakon 14 mjeseci nemamo rezultate mjerenja dioksina, furana i teških metala - upozorili su iz Udruge Građanska inicijativa Duga Resa, nakon što je tvrtka T7 VIS, protiv koje je podignut optužni prijedlog za ugrožavanje okoliša otpadom, podnijela kaznenu prijavu protiv Blaženke Petrak i još nekih osoba zbog uznemiravanja i nanošenja velike materijalne štete tvrtki.

Trajno ukinuti dozvolu

Petrak, inače tajnica Udruga, kazala je da je trenutačno najvažniji njihov zajednički cilj, a to je da se T7 VISU trajno ukine dozvola za spaljivanje i suspaljivanje opasnog otpada. Predsjednica GIDRE Lada Vrana upozorila je da se gradonačelnik Duge Resa Ivan Baršić lani u srpnju susreo s predstavnicima VIS- a i HŽ Cargo vezano za obnovu industrijskog željezničkog kolosjeka. Pozivam Grad da preispita svoju odluku, s obzirom da bi sudjelovali u obnovi željezničkog kolosjeka kojim bi se u prvoj fazi prevozilo tri do pet tisuća tona godišnje, a kasnije i puno više, a ne žele sufinancirati mjerenja - rekla je Vrana. Napore Dugorešana u očuvanju čistog zraka i okoliša podržale su i udruge Eko Kvarner, Zelena akcija i Eko pan.

Odbacite prijave protiv aktivista

 

- Zgroženi smo onim što se događa. To je presedan. Čak je i za Hrvatsku previše da državne institucije od Državnog odvjetništva do Ministarstva zaštite okoliša potvrđuju navode građana i udruge, a istovremeno zagađivači tuže aktiviste za širenje lažnih glasina i klevetu. Takvi su pritisci nedopustivi i očekujemo da se u najkraćem roku odbace prijave protiv dugoreških aktivista - poručio je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević. Dodao je da tvrtke unutar T7 VIS grupe još od 1999. godine spaljuju otpad diljem Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 5

JA
jamadolac
16:05 11.09.2011.

Čuvaj te se takvih tužbi jer će te Vi biti krivi za njihove financijke gubitke a za ljude sa lovom je to nedopustivo !!

VA
valek000
22:34 11.09.2011.

Zanimljivo da T-7 do sada nijedanput nije javnosti predočio o kakvim je točno otpadnim uljima riječ. Koliko u njima ima sumpora i ostalih štetnih tvari koje se oslobađaju? Zašto inspekcije ne objave taj podatak? Žalosno je da T-7, već godinama, prvo uvozi takva otpadna ulja iz razvijenijih zemalja koje se jeftino riješe smeća, nakon toga \'po vezi\' dobiva masne pare od hrvatskih građana za zbrinjavanje opasnog otpada i onda nam još tvrdi da nas ne truje.

Avatar icka79
icka79
00:51 13.09.2011.

Moderatori previše brišu postove idemo svi na dnevnik .hr!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije