Suradnja

HDZ i HSS zajednički na lokalne izbore: Novska na 1. mjestu

HDZ Novska
Foto: HDZ
1/4
19.03.2017.
u 16:24

"Grad nije sam sebi svrha već treba omogućiti razvoj i napredovanje svih građanki i građana"

Predsjednik GO HDZ Novska Marin Piletić i predsjednik GO HSS Novska Siniša Kesić potpisali su danas koalicijski sporazum kojim su potvrdili zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore u svibnju ove godine.

- Građankama i građanima Novske nudimo konkretan prijedlog promjena za koje se zalažemo. Riječ je o prijedlogu konkretnih koraka s jasno naznačenim konkretnim ciljevima koje ćemo postići - naglasio je Marin Piletić.

- Grad nije sam sebi svrha, a gradski proračun služi građanima. Sredstva koja grad ima treba vratiti građanima na način da omogući njegov razvoj i napredovanje. Gradska vlast treba prepoznati potencijale na koje ukazuju građanke i građani i treba omogućiti njihovo ispunjavanje. To je cilj gradske vlasti! - dodao je.

Piletić i Kvesić upozorili su da se Novska promatrana iz perspektive gradova i mjesta cijele Sisačko moslavačke županije danas susreće sa problemima koje su brojni drugi gradovi već odavno riješili. 

- Pripremili smo zaokruženi program koji nam garantira dugoročnost i održivost razvoja poduzetništva na području Novske - kazao je Marin Piletić, te nastavio kako je plan izrađen u suradnji s timom mladih stručnjaka Novljana, a na temelju informacija koje su dobivene od sugrađana.

- Grad nije sam sebi svrha. Gradski proračun služi građanima. Sredstva koja grad ima treba vratiti građanima na način da omogući njegov razvoj  i napredovanje. Gradska vlast treba prepoznati potencijale na koje ukazuju građanke i građani i treba omogućiti njihovo ispunjavanje. To je cilj gradske vlasti. 

- Konkretnim mjerama pokrili smo sve segmente društva i dokazali da Novska ima sve predispozicije postati gospodarsko čudo Hrvatske – izjavio je Siniša Kesić.

- Nažalost Grad Novska je danas na začelju po gotovo svim pokazateljima. Gradska vlast je u proteklom razdoblju pokazala da ne zna te da ne razumije na koji način se grad treba voditi te koje pretpostavke treba učiniti kako bi se omogućio razvoj grada - dodao je Kvesić.

- Sve naše aktivnosti koje ćemo provesti u naredne četiri godine uvijek trebaju dati odgovor na naše osnovno pitanje: utječu li pozitivno na radna mjesta. Hoće li određena mjera pozitivno utjecati na poduzetnike na način da im se omogući razvoj poslovanja i novo zapošljavanje? Jesmo li mladima koji ulaze u poduzetništvo olakšali taj put? Možemo li im pomoći u dodatnoj edukaciji? Jesmo li gradske investicije usmjerili na razvoj gospodarstva novljanskog kraja - zaključio je Piletić.   

>>Ako 'lex Vlahušić' i padne, SDP će ipak u bitku s Tatjanom Šimac Bonačić?

>>'Političkim progonom Most i HDZ rade mi najbolju kampanju'

Komentara 6

NE
nevjerujženikojalaže
19:23 19.03.2017.

ovakav savez je sasvim neočekivan. ha ha ha ha, sretno.

PR
propalismoFranjoskroz
20:38 19.03.2017.

Bezigrad

BL
bellator luminis
21:01 19.03.2017.

Koliko se sjećam prošlih izbora Vlado je bio pravo osvježenje i nada za tamošnje stanovnike, ne znam da li danas uživa takvo povjerenje da dobije još jedan mandat??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije