ŽRTVE HOLOKAUSTA

HSPAS traži ispriku premijera Milanovića zbog izjave o NDH

holokaust Zoran Milanović
Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2014.
u 23:02

Iz ove njegove izjave implicitno proizlazi da su Hrvati izmislili masovne egzekucije u 20. stoljeću, tvrde pravaši

HSP dr. Ante Starčević traži od premijera Zorana Milanovića javnu ispriku radi izjava na komemoraciji žrtvama holokausta kada je rekao da do travnja 1941. godine u Europi nije bilo masovnih egzekucija, a da se to mijenja osnivanjem Nezavisne države Hrvatske.

- Neosporno je da je tijekom postojanja NDH bilo zločina i svim žrtvama tih zločina bez obzira na naciju, vjeru ili boju kože treba odati dužnu počast, kao i svim žrtvama komunističkog režima neposredno nakon rata. Pozivamo premijera Milanovića na javnu ispriku hrvatskom narodu zbog iznošenja neistina i povijesnih netočnosti. Premijer Milanović iskoristio je odavanje počasti žrtvama holokausta kako bi na najgrublji način izrekao skandaloznu povijesnu neistinu i na taj način nanio štetu hrvatskom narodu - navodi se u priopćenju kojega potpisuje potpredsjednik HSPAS Ivan Tepeš.

Podsjeća i na masovne zločine u 1. Svjetskom ratu, Staljinove čistke 30-ih godina kao i Kristalnu noć iz 1938. godine.

- Molimo premijera Milanovića da više nikada bez savjeta stručnjaka ne govori o povijesti jer se još i danas priča o izjavi vezanoj za Finsku i građanske ratove. HSPAS poziva premijera Milanovića na javnu ispriku hrvatskom narodu jer iz ove njegove izjave implicitno proizlazi da su Hrvati izmislili masovne egzekucije u 20. stoljeću i time je nanio nemjerljivu štetu ugledu Hrvatske u Europi i svijetu - stoji u priopćenju.

Komentara 28

CR
crocro
07:47 29.01.2014.

Neće se on ispričati, nego će biti suprotno. Građani će se ispričati njemu na dan parlamentarnih izbora i reći: "Oprostite što ste nas trpjeli i bili vam veliki teret, sada ćemo naći nekoga kome mi građani nećemo biti teret". Jadna država kojoj je narod teret i čiji su džepovi poderani o zavlačenja ruku u džep. Premijer je svoje mišljenje trebao zadržati za sebe, a ovako će opet ponizio većinu svojih građana.

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:45 29.01.2014.

Predsjednik Vlade RH ponovno je pogriješio. Dostatno je kazati da je počinio temljnu pogrešku, tj. činjeničnu. Naime, ako je SSSR pod Staljinom u razdoblju 1934.-1939. bio dio Europe, te ako je počinio masovna ubojstva, pri čemu su obje stvari slučaj i mogu se zemljopisno i povijesno argumentirati, onda je u Europi i prije travnja ljeta Gospodnjeg 1941. bilo masovnih ubojstava. Obje stvari su slučaj. Dakle, bilo je masovnih ubojstava. Ako je u Europi prije 1941. bilo masovnih ubojstava, a Predsjednik Vlade RH tvrdi da nije, onda govori neistinu nenamjerno, ili namjerno. U Europi je bilo (vidi zaključak prije). Dakle, Predsjednik vlade govori neistinu. S obzirom da je malo vjerojatno da ne zna spomenute činjenice te posljedično da nenamjerno, npr. iz neznanja, govori neistinu, slijedi da je neistinu izgovorio namjerno, preciznije da je lagao.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
07:03 29.01.2014.

Konacno da je netko ipak reagirao na ovu nebuloznu i sramotnu izjavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije