PREGOVORI

Jandroković: Nije realno da ćemo danas znati imena ministara

Gordan Jandroković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.01.2016.
u 13:23

"Građani su dali mandat i nama i Mostu da se stvari mijenjaju"

Gordan Jandroković, član predsjedništva HDZ-a, rekao je na HTV-u da se na današnjem sastanku Domoljubne koalicije i Mosta neće imenovati budući dužnosnici. 

– Nije realno očekivati da ćemo danas znati imena ministara – rekao je danas Jandroković. Potvrdio je da će inzistirati na smanjenju broja ministarstava.

– Smisao svega su reforme, promjene, građani su dali mandat i nama i Mostu da se stvari mijenjaju – rekao je Jandroković.

Naveo je da je ideja da Sabor 18. siječnja, na prvom zasjedanju nakon zimske stanke, prihvati prijedlog mandatara o novoj vladi, što znači da bi sredinom 1. mjeseca razgovori trebali biti privedeni kraju.

– Naša je namjera da na čelu svakog ministarstva budu stručne osobe, posebno je to važno za MUP jer pitanje sigurnosti jest zaista pitanje koje nije samo stranačke prirode, ono je općenacionalne prirode – rekao je Jandroković.

Komentirajući odlazak predsjednika Sabora Željka Reinera na skijanje pod pratnjom, rekao je da mu je jasno da su građani osjetljivi, ali da bi onda trebalo odlučiti trebaju li dužnosnici biti stalno pod pratnjom jer "ovako i same ljude dovodimo u neugodnu situaciju".

Jandroković je rekao da ga ne čudi "dobro argumentirano" otvoreno pismo kojim je SDP-ovac Gvozden Flego pozvao šefa stranke Zorana Milanovića na ostavku.

– Nekakva je logika da onaj tko pretrpi poraz stavi svoj mandat na raspolaganje, ali to ćemo prepustiti kolegama iz SDP-a – rekao je Jandroković.

>> Grmoja: Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, izlazimo iz pregovora

Komentara 47

Avatar Plan B
Plan B
13:58 04.01.2016.

Koj bjed i jad na portalu... Hahaha

AN
ave.nevio
14:57 04.01.2016.

Dosta ucijena i prijetnji izborima! Ajmo malo nešto raditi za bolje Hrvatske! MOST malo previše ucjenjuje po mom mišljenju, zna se tko je pokrenuo bitku protiv korupcije? Koliko ih ima u tom MOST-u? Pa oni bi svi u Vladu??? U najjačaoj i najvećoj stranci ima stručnih i sposobnih ljudi za sva ministarstva! A štićene osobe moraju biti u svakome trenutku jer su dužnosnici! To naprosto ide s poslom! Imamo mandatara i zašto se sada novinarima radi panika? Pozdrav iz Rijeke!

CR
crnaroda
14:55 04.01.2016.

kako su ovi uhljebi sdp-a smiješni s komentarima.... pa to je strašno .... sve je bolje nego trpiti sdp i kriminalce još 4 g.... da nam je sdp još na valsti znači da smo nešto gadno Bogu zgriješili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije