Sve će se uskladiti

Josipović: Neće doći do sankcija zbog lex Perkovića

josipović
Jurica Galoić/PIXSELL
14.09.2013.
u 12:40

Vjerujem da će Sabor uskladiti sve što će biti potrebno, komentirao je predsjednik Ivo Josipović na diplomatskoj berbi u Jasterbarskom

- Ne bih o sankcijama Europske komisije. Mislim da do njih neće doći. Vjerujem da će Sabor uskladiti sve što će biti potrebno. Vjerujem da je vlada željela omogućiti jednakost sa ostalim europskim zemljama. Ne radi se o tome da ne želimo provoditi nalog. Hrvatska je percipirana kao odgovorna zemlja u Europskoj uniji - komentirao je predsjednik RH Ivo Josipović neslaganja oko lex Perkovića tijekom diplomatske berbe u Jastrebarskom.

Češki diplomat Martin Košatka kaže kako sve zemlje moraju poštivati uhidbeni nalog.

- Sve zemlje Europske unije moraju poštivati uhidbeni nalog, mojoj je zemlji dugo trebalo no i mi smo to učinili i vaša bi zemlja trebala isto postupiti. Nikakve mjere protiv Češke nisu poduzete jer EU je bila svjesna da je Češka bila spora, ali da radi sve u dobroj vjeri. Na EU je da odluči koji je pristup, poručio Košatka.

Na pitanje može li se išta promijeniti, poručio je da se ništa ne može promijeniti jer da svaka promjena mora biti odobrena u Europskom vijeću

- Mi smo te promjene morali unijeti jer je tako zacrtano u EU zakonodavstvu, poručio je Košatka sa diplomatske berbe. 

 

>>Viviane Reding: Hrvatski građani mogu utjecati na odluke EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije