SUTRA U VEČERNJEM

Koji dio Hrvatske ima više koristi od Europske unije

Trnovec Bartolovečki: Tvrtka Boxmark koja se bavi proizvodnjom kožnih auto sjedala
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
08.05.2019.
u 22:00

Najviše je od jedinstvenog europskog tržišta profitirala zemlja koja niti je dijelom eurozone niti je uopće dijelom Europske unije

Njemačka Fondacija Bertelsmann izradila je studiju u kojoj iznose procjenu koliko je kojoj državi članstvo u Europskoj uniji poboljšalo ekonomsku situaciju. Odnosno, koliko je tko imao koristi od zajedničkog tržišta. Rezultati nisu sasvim očekivani niti su sasvim logični.

Najviše je od jedinstvenog europskog tržišta profitirala zemlja koja niti je dijelom eurozone niti je uopće dijelom Europske unije. Riječ je o Švicarskoj. S druge strane, Hrvatska nije najgora, gori su od nas i Rumunjska i Bugarska, pogotovo Grčka.

Prosječno se prihod se prosječnog građanina poveća za 840 eura godišnje. Najviše je zahvaljujući jedinstvenom tržištu napredovala Švicarska koja – nije članica, a i dalje ima svoju valutu...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Upisi u srednje škole: Smanjuju se upisne kvote za gimnazije

>>Analiza: Stepinac je svet, odluka Vatikana čeka se zbog političkih razloga

>>Nova kriza na Bliskom istoku: Može li Trumpov poker ponovno zapaliti Perzijski zaljev

>>Svi poslovi Tomislava Horvata: Tko je Slavonski građevinac koji je ministru Tolušiću gradio kuću

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije