Kolovoz na Krku

Krčki sajam - Lovrečeva ove se godine održava 500-i put

Foto: Borut Brozović
1/5
01.08.2024.
u 10:20

Jubilej će biti obilježen najbogatijim programom dosad, kao i novim atraktivnim sadržajima, a o tome svjedoči lista sjajnih glazbenika koji će nastupiti na velikoj pozornici na krčkoj rivi

Grad Krk je spreman proslaviti jubilarnih 500 godina postojanja Krčkog sajma - Lovrečeve koja se svake godine tradicionalno održava od 8. do 10. kolovoza. Kako i priliči ovoj  poznatoj manifestaciji s tradicijom dugom pet stoljeća Turistička zajednica Grada KrkaGrad Krk pripremili su atraktivni i raznovrsni program koji privlače tisuće domaćih i inozemnih posjetitelja svih generacija. Krčki sajam  tako će i ove godine imat svoju Lovrečevu - sajam autohtonih proizvoda na kojem će se predstaviti i tradicijski zanati i vještina poput vrcanja meda, izrade vjenčića od suhog cvijeća uz prikaz srednjovjekovnih borbi Povijesne udruge Kaštel.

- Lovrečeva danas predstavlja uzbudljivi vremeplov koji evocira duh vremena krčkih knezova Frankopana, odnosno sajma najvjerojatnije srednjovjekovnog podrijetla koji je 1524. godine iznova odobren te u Krku organiziran povodom blagdana sv. Lovre, stasavši sve do danas u jedinstvenu turističku atrakciju - kažu organizatori.

Jubilej će biti obilježen najbogatijim programom dosad, kao i novim atraktivnim sadržajima, a o tome svjedoči lista sjajnih glazbenika koji će nastupiti na velikoj pozornici na krčkoj rivi. U sklopu aktualne svjetske turneje „El Origen“ dolazi Grammyjem nagrađena grupa Gipsy Kings predvođeni legendarnim Andréom Reyesom, koji predstavljaju najveću atrakciju. Bit će to večer za pamćenje ispunjena flamenco i rumba melodijama, bezvremenskim hitovima poput „Bamboleo“, „Volare“ i „Djobi Djoba“ koji su oblikovali glazbenu scenu i osvojili srca slušatelja diljem svijeta. Sličan ugođaj možemo očekivati sva tri dana jer će se na pozornici na rivi izmjenjivati sjajna glazbena imena: Petar Grašo, Parni valjak sponsored by Valamar Riviera, najbolji europski Coldplay tribute band – Liveplay, popularni DJ Luca Montecchi zadužen za veliki disco party, a navedenima će se priključiti i majstori zabave Infinity Band Croatia.

Programi su besplatni za sve posjetitelje, a informacije o trodnevnoj manifestaciji grada Krka potražite na ovom linku 

VEZANI ČLANCI:

- Čast nam je i zadovoljstvo što ove godine Krčki sajam slavi jedinstven jubilej – 500 godina postojanja. Domaćim posjetiteljima, ali i turistima iz svih krajeva svijeta pokazat ćemo ono najbolje od krčke tradicije, uz izvrstan glazbeni program, kako i priliči ovako značajnoj obljetnici! Trodnevna manifestacija obilovat će raznolikim programom za sve generacije pa vjerujemo kako je pred nama Lovrečeva koja će se dugo pamtiti! - poručila je Ivana Kovačić, direktorica TZG Krka.

 

GALERIJA Ovo su naši heroji: Bore se s velikom buktinjom, jutro su dočekali na požarištu

1/31
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije