Boravi u BIH

Milanović o MOL-u: Ne možemo se dogovarati o optužnicama!

milanovic (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
04.10.2013.
u 14:16

– Izjavu mađarskog premijera kako nitko ne bi trebao biti uhićen te da se cijela situacija "razriješi na pošten način" ne doživljavam kao ucjenu. Nije to ucjena nego to nije realno – rekao je Milanović.

Zoran Milanović u dvodnevnom je posjetu BiH, a novinari su ulovili priliku da ga pitaju za komentar današnjih zbivanja vezano za situaciju oko mađarskog MOL-a i izjave mađarskog premijera Viktora Orbana da Hrvatska razmisli o preuzimanju dionica MOL-a.

– Čuo sam i vidio da Mađarska predlaže da se MOL-ov udio u Ini proda Hrvatskoj. Možda ta preporuka ima i izvršnu snagu. Moramo sjesti s Mađarima za stol i pregovarati, u tome ću i ja sudjelovati kao predsjednik Vlade. Naravno da nam je Ina važna, zanima nas vrijednost kompanije, vrijednost dionica, jer to je naša imovina i, naravno, radna mjesta. Nije mi svejedno koliko vrijedi dionica Ine. Zato se moramo suzdržati od nepriličnih komentara i što bolje ispregovarati s kolegama iz Mađarske – rekao je Milanović.

– Izjavu mađarskog premijera kako nitko ne bi trebao biti uhićen te da se cijela situacija "razriješi na pošten način" ne doživljavam kao ucjenu. Nije to ucjena nego to nije realno. Ne možemo se dogovarati o optužnicama. Pravna država je pravna država – rekao je Milanović. 

– Sada ne možemo govoriti o tome hoće li se Hrvatska zadužiti za kupnju tih udjela, ali napominjem da se nećemo kockati – poručio je.

'Tko je Dominik Ilijašević?'

Novinare u BiH zanimalo je i hoće li Hrvatska izručiti BiH Dominika Ilijaševića. Zoran Milanović na to je odgovorio:

– Ja ne znam tko je Dominik Ilijašević.

Nakon što su mu novinari rekli da je riječ o ratnom zločincu koji je pobjegao iz zatvora, Milanović je rekao da u tom slučaju vjeruje kako će Ilijašević biti izručen, ali da on i dalje ne zna tko je on te da ne bi želio nešto pogrešno reći. Dodao je da o tome odlučuje hrvatsko sudstvo.

Zbog "krivih" izjava, odnosno, kako je objasnio, "da se nešto pogrešno ne shvati", Milanović nije ni sudjelovao u televizijskoj kampanji pozivanja građana BiH da izađu na popis stanovništva koji se trenutačno odvija u toj zemlji.

>>'Prijateljstvo s Hrvatskom važnije je od nekog poslovnog dogovora'

Ovdje možete poslušati cijelu izjavu premijera Zorana Milanovića:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije