NAZVAO GA HEROJSKIM ZECOM

Milanović: Plenković se prvi put uspeo na kninsku Tvrđavu 2016. kada se uspio i junački skljokati

Zoran Milanović
Davorin Visnjic/PIXSELL
03.06.2021.
u 14:07

- Inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke - poručio je Milanović

U nastavku prepirke oko proslave Oluje, predsjednik Zoran Milanović napao je danas premijera Andreja Plenkovića zbog, kako navodi, "omalovažavanja prijedloga da se Oluja obilježava i u drugim gradovima".

- Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se “Oluja“ obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima „mnogi od nas drukčije gledaju na Knin“ - skoro pa ratnim zapovjednikom. Inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke. Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati - poručio je Milanović putem Facebooka.

Dodao je da se godinama nakon „Oluje“, osim prve godišnjice 1996., u Kninu nije slavilo.

- Pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu. Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa „mnogi od nas“ - dodao je.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Andrej Plenković o distanciranju njega i predsjednika Milanovića

Komentara 87

VR
vrmenta
14:20 03.06.2021.

Patria usponi i padovi. Sreća je naša da je zoka zajedno sa pok.Koradeom zabio hrvatski stijeg na Kninsku tvrđavu 1995 a nije se skljokao, ipak je to veliki uspjeh za spirinara iz Slovenske 9.

Avatar argus1000
argus1000
14:47 03.06.2021.

Javio se pravi penjač. Svaki put kad se sjetim onog famoznog skoka s Patrije, odmah mi dan ljepši.

GR
Grmeč
16:12 03.06.2021.

Milanović ne prestaje srat! Po njemu on je glavni u stvaranju HR!? Molim Plenkovića da se ne obazire na ove provokacije, čovjek je bolesnik!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije