gaf tjedna

Miro Bulj buneći se protiv novog zakona u Saboru vikao ustaški pozdrav

Zagreb: Miro Bulj u Saboru upozorio na nepovjerenje građana u pravosuđe
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.04.2023.
u 07:51

– Što ste radili narodu lažnim vijestima, lažnim mjerama? Uništili ste ovu domovinu. Hoćete zabraniti pozdrav? Ja ga ponavljam: "za dom spremni!" – kazao je Bulj i pozvao sve hrvatske branitelje da ga podrže

Zastupnici u Saboru ovaj tjedan su raspravljali o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,a koji je najviše uznemirio zastupnika Miru Bulja koji se zbog ustaškog pozdrava “Za dom spremni” pobunio da vladajući uvode  drakonske kazne i verbalni delikt”.

- Krivo je što uvodite verbalni delikt kako biste, između ostalog, prosuđivali što su lažne vijesti i kako biste kažnjavali HOS-ovce za njihov pozdrav “Za dom spremni”-  kazao je Bulj te dobio prvu opomenu. Bulj  se nije zaustavljao  pa mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao i drugu opomenu.

VIDEO Svađa u Saboru oko pozdrava: "Za dom spremni!"; Jandroković izbacio Bulja iz sjednice

 

- Što ste radili narodu lažnim vijestima, lažnim mjerama. Uništili ste ovu domovinu. "Hoćete zabraniti pozdrav? Ja ga ponavljam: 'Za dom spremni! -  kazao je Bulj koji nikako ne može ili ne želi prihvatiti činjenicu da su se HOS-ovci borili za drugačiju Hrvatsku od ostalih branitelja, za ustašku NDH. 

- Vidi koliko vas se okupilo da biste progurali verbalni delikt. Tko će prosuđivati što su lažne vijesti. Vi ste ovo nametnuli i našli model kako kazniti ljude koji su se borili u HOS-u i koji legitimno pozdravljaju pozdravom 'Za dom spremni. Kolega Đakić, sve hrvatske branitelje pozivam, nemojte ovo podržati, ovo je ukidanje prava slobode govora - zavapio je Bulj.

Zastupnik Davorko Vidović kazao je na to da je Poslovnik povrijeđen jer je Bulj sve njih, branitelje, usporedio s onima koji podržavaju pozdrav “Za dom spremni’".  - Mi, hrvatski branitelji, najveći dio nas, nismo nikada stajali iza tog pozdrava. Mi se nismo borili za ustašku tvorevinu - kazao je Vidović. 

 

VIDEO Bulj: Ovo je dno dna, Plenković, Jandroković i Pupovac su uveli diktaturu

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
08:01 23.04.2023.

Nisam siguran, ali se i u sinjskom kraju to vjerojatno kaže: Taktičan k i sikira! Njima, opijenim zavičaj-.... (ne smijem napisati izam) nije jasno da time nanose vanjskopol. štetu sadašnjoj Hrvatskoj. Je, taj pozdrav na uniformima mnogih HOS-ovaca je otišao s njima u zemlju (na žalost), ali je kasnije uspjelo kojekakvim mudrijašima i mrziteljima inkriminirati ga - iako u suštini znači da je netko spreman mrijeti za obranu doma i domovine. Ali tako to ide, kad se netko "nakači" npr. na bijelo polje na hrv. grbu i ustrajno to recitira po ljevičarskim medijima - eto, i to je onda problematično, iako dostaje pogled na Gornji grad da se riješe sve dvojbe.

VR
vrbaZG
08:46 23.04.2023.

Inače ne gledam Sabor, ali slučajno mi je taj dan bio prvi dan godišnjeg odmora, upalio televizor i poslušao dio rasprave. Miro Bulj (kojeg stvarno ne simpatiziram) je jasno i nedvosmisleno rekao da štiti i izgovara ZDS isključivo u kontekstu Domovinskog rata. Baš me zanima hoće li Večernji list biti kažnjen za širenje lažnih vijesti, obzirom da ovaj naslov upravo spada u lažne vijesti.

DU
Deleted user
09:38 23.04.2023.

Ustaški? Kako znate da nije čak i stariji možda nego iz 41 kako je krenulo još če zabraniti i hrvatski grb zbog spc-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije