Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH odustao od progona

Modrićeva odvjetnica: 'Zadovoljan je, sjetite se što je od početka govorio'

Osijek: Luka Modrić svjedočio na suđenju braći Mamić i ostalima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
03.07.2024.
u 21:12

Modrićeva odvjetnica Laura Valković rekla je za RTL da nije iznenađena ovim ishodom. "Ako se sjećate, mi smo od početka tvrdili da se ovdje radi o presuđenoj pravnoj stvari. Tako da smo, naravno, zadovoljni odlukom", poručila je.

DORH je odustao od kaznenog progona hrvatskog reprezentativca Luke Modrića. Sve optužbe za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću su odbačene, kao i ranije u slučaju Dejana Lovrena. Optužnica protiv Modrića temeljila se na njegovom spornom svjedočenju na suđenju Zdravku Mamiću. U Osijeku je Modrić često odgovarao na pitanja s "ne mogu se sjetiti".

Najspornije za tužiteljstvo bilo je to što je Modrić u USKOK-u prvo izjavio da je dogovarao podjelu novca sa Zdravkom Mamićem nakon transfera u Tottenham, a kasnije tvrdio da je prije transfera imao privatan ugovor s Mamićem. Odnosno, da je zajedno s Mamićem antidatirao građanski ugovor.

Modrićeva odvjetnica Laura Valković rekla je za RTL da nije iznenađena ovim ishodom. "Ako se sjećate, mi smo od početka tvrdili da se ovdje radi o presuđenoj pravnoj stvari. Tako da smo, naravno, zadovoljni odlukom. Gospodin Modrić je zadovoljan i ja mogu samo podsjetiti da je on od početka govorio da je njegova savjest mirna, tako da je to u skladu s njegovim očekivanjima", kazala je Valković.

"Ne bih ja to komentirala tako da je to blam tužiteljstva. Rekla bih da smo mi od početka imali različita tumačenja, jer ovdje se radi o jednoj izuzetno kompliciranoj pravnoj situaciji, i mi smo jednostavno imali različita tumačenja. Zadovoljni smo da je sud u predmetu protiv Dejana Lovrena prihvatio naš stav koji se sada primjenjuje na slučaj Modrića", rekla je odvjetnica.

VEZANI ČLANCI:

Odvjetnik Zdravka Mamića Filip Glavaš rekao je, pak, da njegov klijent nije komentirao ovu odluku. "Njegov sav fokus je uperen na Europski sud za ljudska prava i konačnu odluku po toj tužbi, jer smatra da će nakon što Europski sud donese odluku kakvu svi očekujemo, a mora biti jedina moguća s obzirom na sve ono što je komunicirano prema sudu", rekao je.

FOTO Ovo su najbolji memovi o ovogodišnjem Euru: Ima ih puno o Hrvatskoj i Modriću

Osijek: Luka Modrić svjedočio na suđenju braći Mamić i ostalima
1/41

Komentara 5

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:32 03.07.2024.

Sramotno uništavanje našega najboljeg igrača i hrvatske reprezentacije.

AK
Aka
05:16 04.07.2024.

Maminjo kaj god je radil je bilo maglovito, zato je na kraju i sam zmaglil, tak da je teško da svi oko njega nisu bili u magli kad je magla bila svugdje. Ni dana danas se još niš ne vidi od te magle.Al, bu, jedan dan valjda bu se vidlo, čulo i saznalo.

Avatar joshan
joshan
21:35 03.07.2024.

sad znamo zašto su ljevičari na čelu s milanovićem siktali na turudića....bit će toga više...puno više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije