Traže vandale

Na Facebooku nove najave napada jajima na vukovarsku upravu

jaja
B. Bradarić/VLM
01.03.2011.
u 16:28

Imamo naznaka i da bi se scenarij gađanjem jaja mogao ponoviti u petak i subotu, kaže Željko Pinjuh, dogradonačelnik Vukovara u kojemu je na vlasti SDP

Unatoč nadzornoj kameri, zaštitaru i brojnim prolaznicima policija ni jučer nije doznala identitet osobe koja je u ponedjeljak jajima gađala zgradu vukovarskog Poglavarstva.

Prema službenom policijskom priopćenju napad je se dogodio u 14.55 sati, kada je nepoznati počinitelj bacio deset jaja na zgradu i potom se udaljio u nepoznatom smjeru.

– Još uvijek nismo utvrdili identitet te osobe, a samim tim ga nismo je pronašli. U toku je provjera nadzornih kamera čiji će nam snimci, barem se nadamo, pomoći da utvrdimo o kome je riječ. Tada ćemo moći doznati odakle je došla, ali i koji su motivi za takav postupak – rekao je Željko Vicković, načelnik kriminalističke policije PP Vukovar.

Nakon što se utvrdi tko stoji iza napada, policija će, dodao je Vicković, u dogovoru s državnim odvjetnikom odlučiti hoće li biti podignuta kaznena ili prekršajna prijava. Iz policije se nije moglo doznati jesu li zbog prekjučerašnjeg napada pojačane policijske ophodnje po cijelome gradu.

Dogradonačelnik Vukovara Željko Pinjuh rekao je da su tragovi razbijenih jaja jučer tijekom dana ipak očišćeni te da je gradsku upravu posjetila i policija. Gradske čelnike, međutim, više brine da se scenarij napada jajima ne ponovi na prosvjedu koji će se u Vukovaru održati u subotu.

– Imamo naznaka i da bi se scenarij gađanjem jaja mogao ponoviti u petak i u subotu. Navodno da već ima nekih takvih najava, a i na Facebooku se pozivaju građani na slične akcije – rekao je dogradonačelnik Pinjuh.

Zanimljivo, ali u Vukovaru HDZ nije na vlasti.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:04 01.03.2011.

Kaznena prijava? Ma zbog čega? Koja to i čija imovina je uništena ili oštećena? Ovi su totalno prolupali, kao MUP nema pametnijeg posla nego se baviti \"jajima\" - i to kokošjim čak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije