PROMO

Na Facebooku velika potpora akciji „Korak u život“

korak u život
Foto: Korak u život
1/3
PR
Autor
PR članak
23.11.2010.
u 11:14

Svaki "lajk“ nosi 1 kunu za stipendije djeci iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji

U samo nekoliko dana postojanja grupe na Facebooku humanitarne akcije „Korak u život“, više od 34 000 hrvatskih korisnika Facebooka podržalo je ovu akciju. Za svaki „lajk“ sponzori humanitarne akcije doniraju 1 kunu u fond akcije. Humanitarna akcija „Korak u život“ pokrenuta je s ciljem osiguravanja stipendija mladim ljudima koji nakon stjecanja punoljetnosti izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, a žele se fakultetski obrazovati. U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez roditeljske skrbi završava srednju školu, a velik broj njih ima želju ali ne i mogućnost za studiranje.

Započet 2008., na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol, „Korak“ je u dvije godine okupio velik broj hrvatskih tvrtki, građana i poznatih lica koja su novčanim sredstvima, vremenom i trudom do sada osigurali 61 stipendiju. Cilj i ovogodišnje akcije jest omogućiti stipendiranje svih maturanata iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koji žele studirati.

Glasnogovornik i veliki prijatelj „Koraka u život“, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić poziva na podršku akciji i ističe: „Pozivam sve one koji na bilo koji način mogu pomoći da ne oklijevaju i da se uključe. Ovo je jedna od najhumanijih akcija u Hrvatskoj jer pomažemo mladima koji su na neki način zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Pomozimo im, baš sada, na početku, jer ovo njima zaista jest prvi veliki korak u život. A bez nas, sami ga neće moći napraviti“.

Osim na Facebooku, sredstva za stipendije  skupljaju se izravnim donacijama sponzora, pozivima na humanitarni broj telefona 060 9009 te kupnjom ulaznica za veliki koncert Lea Nuccija i Zagrebačke filharmonije, koji će se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati 14. prosinca 2010. s početkom u 20 sati. Najveći svjetski bariton Leo Nucci donirao je svoj nastup u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije Korak u život od samih početaka. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?