Kolaps zbog poplava

Nakon obilnih kiša, Hrvatskoj prijete nove oborine

poplave
Zeljko Lukunic/PIXSELL
12.09.2014.
u 08:42

Od nedjelje se očekuje postupno malo toplije vrijeme. Na Jadranu će u subotu prevladavati djelomice sunčano, još povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom dijelu

Grmljavinsko nevrijeme uz obilne oborine jučer je izazvalo velike probleme diljem Hrvatske. U Vodicama je nastao kolaps zbog poplava, a velikih problema sa obilnim kišama bilo je i u Splitu te Dubrovniku. U unutrašnjosti Hrvatske najgore je stradalo šire područje Pakraca i Lipika. U Pakracu i Kusonjama je poplavljeno 25 kuća. Zbog porasta vodostaja zabrinuli su se i stanovnici naselja uz Kupu.  

U kopnenom će području danas prevladavati oblačno, a sredinom dana i poslijepodne sunčana su razdoblja najvjerojatnija u istočnim i sjevernim krajevima. Povremeno se očekuje kiša, obilnija ponovno navečer i u noći u Gorskome kotaru, Lici te središnjim i sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab. Na sjevernom će Jadranu poslijepodne jačati bura, a na srednjem i južnom jugo, pa se u prvom dijelu noći na granici sjevernog i srednjeg očekuju i orkanski udari. Najviša temperatura između 13 i 18, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji 21 i 26°C.

Od nedjelje se očekuje postupno malo toplije vrijeme. Na Jadranu će u subotu prevladavati djelomice sunčano, još povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom dijelu.

Meteoalarm je danas najavio opasno vrijeme na području Rijeke, Istre, Kvarnera i u podvelebitskom primorju dok je u ostatku Hrvatske, osim Slavonije, potreban oprez zbog potencijalnih pljuskova ili većih količina oborina. Na riječkom području očekuje se olujna bura s udarima i do 100 kilometara na sat, dok će u većini Hrvatske, posebno Dalmaciji, Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim dijelovima, biti obilne kiše s količinima oborine iznad 35 milimetara po četvornom metru.

>> Kolaps u Vodicama, nevrijeme stiglo do Splita i Dubrovnika! Poplavljene kuće, škole, vrtići, ulice...

Komentara 2

OB
Objektivno...
13:29 12.09.2014.

Halo. Jel to 060 9011? Jel da zovemo za poplavljene? 'Oću, al najprije da vidim čl. 17. Ugovora koliko kome ide od tih 6,25 kn...

OB
Objektivno...
07:57 14.09.2014.

Koji 060 da zovemo da ta kiša već konačno prestane? Jel tu kišurinu odabrao Đelo Hadžiselimović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije