Škverski branitelji

Ne blatite akademskog slikara Josipa Botterija Dinija!

josip botteri dini
PIXSELL/arhiva
17.01.2011.
u 13:02

Udruga veterana Domovinskog rata Brodosplit oglasila se priopćenjem

S gnušanjem slušamo i čitamo klevete o uglednom građaninu Splita, akademskom slikaru Josipu Botteriju Diniju. Naš prijatelj Josip bio je s nama u svim našim akcijama i nadanjima od samog početka Domovinskog rata, kao umjetnik, prepoznatljivi suborac duha neslomljive vjere. U ime svih roditelja, djece, supruga i suboraca zahvaljujemo mu na spomeniku poginulim braniteljima koji je darovao Splitu i domovini, piše u priopćenju koje je uputila Udruga veterana Domovinskog rata Brodosplit.

Škverski branitelji poručuju da se prestane s isključivošću. Naglašavaju da katolički intelektualac, neumorni javni pregalac, ne može biti, kako trabunjaju tamničari istine, dno dna i da religioznost ne može biti nešto loše i neprihvatljivo kako sugeriraju nadobudni i izmanipulirani studenti Likovne akademije.

– Mi ne želimo arbitrirati pri izboru ravnatelja Galerije umjetnina Split, ali ne možemo prihvatiti potpuno neprihvatljive klevete o čovjeku koji zaslužuje naše apsolutno poštovanje, piše na kraju priopćenja škverskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
Karla
15:41 17.01.2011.

Bravo škverani! Sa nevjericom čitamo tolike laži i blaćenja i klevete na račun gospodina Botterija. Splitska galerija umjetnina bi sigurno profitirala kad bi joj on bio na čelu ali boje ga se nazovi umjetnici koji svako obojeno g.v.o ili golulu guz..u smatraju velikim umjetničkim djelom!

ET
eticus
00:20 18.01.2011.

Boterija nitko ne blati. Gdje ste pročitali takav tekst? On se sam zasrao kada se stavio u službu Keruma, teškog primitivca, koji sramoti Hrvate i Hrvatsku, a Spličane vara i maže. Tko pametan uopće vjeruje toj prispodobi. Osim toga, škverani, brinite se za svoju struku, a ne za moju, o kojoj pojma nemate. Botteri je slikar drugog reda, a o vođenju galerije premalo zna. Tim se naime poslom beve MUZEOLOZI i povjesničari umjetnosti, a slikari slikaju.

JA
Jacob54
07:59 19.01.2011.

Nazivati slikara katastrofom i slikarem drugog reda etički je neprihvatljivo,poglavito u tzv.\"kulturnim krugovima\",a da ne govorim o osnovnom ljudskom bon-tonu.Možda on i nije dorastao geniju njegovog prethodnika, ali zasigurno je i sam genijalac i kompletna osoba,jer od strane drugorazrednog slikara kako ga zovete niste čuli ni jednu objedu prema svom prethodniku,a i niti jednu ružnu riječ.Zar to ne govori ama baš ništa ili govori dosta,a nije prvi puta da kod nas neki zaštitnici struke i barjaktari profesije mlate gluposti,te po onom ne kudi konja kojeg nisi jahao,donose zaključke ad hoc i vrijeđaju čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije