oštre poruke

Nikola Mažar: Vukovarska vlast je nesposobna i licemjerna

Zagreb: Sjednica Sabora nastavljena raspravom o rebalansu proračuna
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.08.2022.
u 13:11

Ukazao je i kako susjedni gradovi, Vinkovci i Osijek, također imaju plivališta ali čiji se rad ne financira od strane države nego se lokalne vlasti same snalaze kako osigurati potreban novac.

Prije nekoliko dana Večernji list je objavio tekst u kojem se, radi velikih računa za električnu energiju i plin, govori o mogućem zatvaranju unutarnjih i vanjskih bazena u Vukovaru. Dan prije otvaranja ponuda za nabavu električne energije i plina Gradski odbor HDZ-a Vukovar održao je konferenciju za novinare pod nazivom „ZATVARANJE VUKOVARSKOG PLIVALIŠTA: Utapa li se lokalna vlast u bazenu vlastitog licemjerstva i nesposobnosti?“ na kojoj su optužili gradsku vlast za nesposobnost i egoizam te izašli s rješenjima kako spasiti bazene.

Prema riječima predsjednika vukovarskog HDZ-a Nikole Mažara Plivalište Vukovar izgrađeno je sredstvima države, za što je izdvojeno 72 milijuna kuna, a od kako je otvoreno 2017. godine država svake godine s 3 milijuna kuna pomaže održavanje plivališta. Uz to država dodatnih milijun kuna izdvaja za investicije u sportske objekte čemu treba dodati i dodatnih 770.000 kuna koliko je uplaćeno krajem srpnja radi rasta cijena energenata.

-Zahvaljujući svim tim sredstvima Plivalište Vukovar može nastaviti s normalnim radom, a kako nam je rečeno ta sredstva pokrivaju i rad do kraja rujna tako da nikakvih datumi zatvaranja 15. kolovoz ili 1. rujan nemaju veze. Zaposlenici bazena su nam prenijeli da je do kraja godine, za normalno funkcioniranje bazena, potrebno osigurati dodatni 1,5 milijuna kuna što se može relativno lako riješiti – kazao je Mažar.

Nazvao je vukovarsku gradsku vlast nesposobnom koja, kako je rekao, nije u stanju brinuti za grad pa servira građanima patetiku i govori o zatvaranju škola i vrtića iako se oni niti ne financiraju iz gradskoga proračuna. Ukazao je i kako susjedni gradovi, Vinkovci i Osijek, također imaju plivališta ali čiji se rad ne financira od strane države nego se lokalne vlasti same snalaze kako osigurati potreban novac. Mažar je istakao kako se poslije svega radi o laži, neznanju ili pak namjernom obmanjivanju građana Vukovara kao i da klubove koji djeluju na plivalištu nitko nije kontaktirao po ovom pitanju. Podsjetio je i da svakodnevno na plivalištu trenira 200-ak djece, da je 470 djece tijekom godine prošlo školu plivanja kao i da Plivački klub donosi brojna odličja i ima državnog prvaka.  

-Mi nudimo i konkretna rješenja. Kako od projekata izgradnje Ekonomske škole i uređenja Park šume Adica neće biti ništa neka se dio sredstva za sufinanciranje tih projekata prenamjeni za druge stvari pa i rad plivališta. Moguće je obratiti se i Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara s prijedlogom za dodatno financiranje rada plivališta. Potrebno je sazvati i sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi bio rebalans proračuna. Ili neka gradonačelnik Vukovara Ivan Penava djeluje u korist građana ili neka odstupi – istakao je Mažar.

VIDEO: Zmije otrovnice u Hrvatskoj: Što učiniti ako vas ugrize?

Komentara 3

FO
FOX
16:18 11.08.2022.

Ne ulaže država, nego porezni obveznici! Nažalost političari poput vas određuju gdje i što će se napraviti, po običaju samo tamo gdje je HDZ na vlasti.

DU
Deleted user
14:14 11.08.2022.

HDZ-ovac o HDZ-ovcu....koji smijeh! Penava je bio dobar dok je sjedio u HDZ-u ali sada kada više nije niti je Penavi HDZ dobar niti je Penava dobar HDZ-u, a ništa se nije promijenilo.

BA
Barba56
18:38 11.08.2022.

Cuj nesposobni , ti si mozda sposoban ? Mozes se sramiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije