PRVI ČOVJEK GRADA PRIJETI ŠTRAJKOM GLAĐU

Ništa od nagodbe Slavonskog Broda za spas gradske blagajne

duspara
Saša Zinaja
17.10.2009.
u 11:35

27. listopada Slavonskom Brodu prijeti ovrha gradske imovine zbog izgubljenog sudskog spora na svim razinama s tvrtkom Novogradnja. No, nagodbu u s tom tvrtkom gradonačelnik Duspara je odbio.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara odbio je nagodbu tvrtke Novogradnja, nakon što je zbog duga toj tvrtki, gradska blagajna bila blokirana.

Naime, Slavonski Brod kao prvi grad u novijoj hrvatskoj povijesti našao na sudskoj dražbi zbog duga Novogradnji, iz te je tvrtke stigla ponuda o nagodbi, koja je odbijena, javlja HTV.

Time se agonija brodske gradske blagajne nastavlja, a prvi čovjek Slavonskog broda poručuje da duga niti nema, te očekuje skori rasplet cijele situacije na Vrhovnom sudu. Dođe li pak do naplate duga, gradonačelnik najavljuje štrajk glađu.

27. listopada Slavonskom Brodu prijeti ovrha gradske imovine zbog izgubljenog sudskog spora na svim razinama s tvrtkom Novogradnja.

Slučaj negdašnjega ferijalnog odmarališta na Korčuli seže u 1989., kad je Ferijalni savez s Novogradnjom potpisao ugovor o dogradnji dvaju objekata. Kako radovi nisu naplaćeni, ta je građevinska tvrtka tražbine htjela naplatiti sudski. Kad se početkom 1990-ih Ferijalni savez raspao, odmaralište je postalo državno vlasništvo, koje je država 2000. vratila Gradu. Država se obvezala nekretninu osloboditi svih dugova.

Međutim, tvrtka Novogradnja tužila je Grad zbog izvedenih, a nenaplaćenih radova i na svim instancijama dobila spor. Grad joj, prema posljednjim izračunima, duguje 50 milijuna kuna.

Kako je Novogardnja u blokadi i pred stečajem, država je svoj porezni dug od te tvrtke, koji iznosi 21 milijun kuna, krenula naplatiti ovrhom na gradski proračun.

 

Ključne riječi

Komentara 4

PY
python
18:56 17.10.2009.

Ovakva glupost je prebizarna cak i za hrvatsku gdje svakakvih bizarnosti ima. Znaci ferijalni savez je bankrotirao i raspao se cime bi trebala nestati sva potrazivanja. Drzava nasljedjuje imovinu saveza te ju poklanja gradu Brodu; onda Novogradnja tuzi grad Brod (umjesto da tuzi drzavu) i jos bizarnije dobiva tu presudu od 50 miliona; banana drzava u kojom zivimo im odmah naplacuje porez na tu presudu, te blokira gradu Brodu racune jer je novogradnja u bankrotu ;-)?!?!? neznas da li bi se smijao ili plakao :-)

DU
Deleted user
16:57 18.10.2009.

stvar je veoma jednostavna i riješiva. Kada je već tako neka Hrvatska država zatraži sudskim putem od Novogradnje, te da se svi ti dugovi prebiju. Naravno to nije moguće jer ipak Hrvatska nije pravna država i na žalost Slavonski brod se treba pomiriti s tom žalosno činjenicom.

LI
lija11
11:47 17.10.2009.

Pa čovjeće jesi lud , pogledaj naše političare ! Samo zbrišeš u BIH!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije