incident u šibeniku

Nisu mu dali da isplovi jer je bio - pijan!

brod
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
16.11.2013.
u 16:42

Kapetan teretnog broda je podvrgnut alkotestu na kojem je napuhao više od 2 promila

Lučka kapetanija u Šibeniku jutros je zabranila isplovljavanje ruskom teretnom brodu Baltiyskiy-108 jer je kapetan broda bio pijan.

Brodom, koji je prevozio umjetno gorivo iz Kutine, upravljao je Rus, čije je razuzdano ponašanje, kako piše 24 sata, privuklo pažnju zaposlenika Luke Šibenik. Kapetan je podvrgnut alkotestu na kojem je napuhao više od 2 promila.

Nakon triježnjenja, kapetan se neće vratiti za kormilo, već će ga zamijeniti drugi.

>>Bugarin na autocesti Zagreb – Lipovac jurio 230 km/h i to pijan!

Ključne riječi

Komentara 3

IP
info_punkt
18:27 16.11.2013.

taj je brod teži od prosječnog auta oko 2000 puta... i otprilike toliko veću štetu može napravit u krivim rukama...

DU
Deleted user
17:16 16.11.2013.

I zasto je to skandal. ahahaa to se u svim normalnim drzavama radi. samo u hrvatskoj novinar to zove "skandal" zaasto je skandal, jel se ruski kapetan napio ili zato jer su hrvatske vlasti postupile po medjunarodnom pomorskom zakonu...evo vam "skandal" pa prevedite. . Great Lakes NEWS & RUMOR Archive More on the Hercegovina 09/30: Just after midnight 18 Sept., U.S. Coast Guard personnel boarded the Hercegovina (Croatian-registry 30,882-dwt, 197-meter/645-foot motor bulk carrier built in 1977, operated by Atlantska Plovidba dd Dubrovnik) at the Eisenhower Locks of the St. Lawrence Seaway. Three licensed officers aboard were found to be legally intoxicated. The third mate, who was operating the ship's throttles as it neared the locks, was arrested. The Croatian citizen was taken to the jail in Malone, N.Y., and arraigned before a U.S. magistrate. The ship then moved to the Wilson Hill Anchorage and was released on 19 Sept. It was sailing from Venezuela to Toledo, Ohio, to load soybeans.

DU
Deleted user
17:21 16.11.2013.

I zaboravih, jedino bi bio "skandal" ako ovo isto ne bi uradili I americkom ili britanskom kapetanu I brodu....ili bi hrvatske podguzne muhe podvile repine I ne bi se usudile napravit alko test a kamo li zabraniti isplovljenje americkom ili britanskom brodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije