NA RUBU SUKOBA

Novi incident: Zračne snage Indije srušile pakistanski dron

Sukob Indije i Pakistana
Foto: Reuters/PIXSELL
04.03.2019.
u 14:56

Trzavice između Indije i Pakistana ne jenjavaju. Nakon što je nedavno Pakistan srušio indijske vojne zrakoplove, danas se dogodio novi incident. 

Strani mediji javljaju kako su Indijske zračne snage pucali i srušili jedan pakistanski dron. Indija tvrdi da se dron nalazio u njihovom zračnom prostoru.

Podsjetimo, u veljači je 40 paravojnih boraca ubijeno u bombaškom napadu u indijskom dijelu Kašmira, kako piše The Japan Times. Bio je to najsmrtonosniji militantni napad tamo u tri desetljeća, a izvršila ga je pakistanska skupina Jaish-e-Mohammad (JeM). Kriza je izazvala uzbunu diljem svijeta, a velike su sile upozorile nuklearne suparnike da djeluju s oprezom.

Obje strane pokušale su umanjiti prijetnju rata - pakistanski premijer Imran Khan i indijska ministrica vanjskih poslova Sushma Swaraj izjavili su kako ne žele daljnju eskalaciju. Iako postoji međunarodni pritisak da se izbjegne nastajanje pravog rata, u Indiji vjerojatno postoji pritisak da Pakistan ne dobije posljednju riječ.

Komentara 8

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:42 04.03.2019.

U Indiji su uskoro izbori.

Avatar Idler 3
Idler 3
15:10 04.03.2019.

Rušenje drona ni razlog za rat !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije