Državna geodetska uprava

Objavljena ortofoto karta poplavljenih područja istočne Slavonije!

Poplavljena područja
Foto: screenshot/Državna geodetska uprava
04.07.2014.
u 14:46

.Karta je nastala aerofotogrametrijskim snimanjem obavljenim 21. svibnja 2014. godine, a izrađeni primjerci nastali su u rekordnom roku i distribuirat će se na zahtjev

 Državna geodetska uprava (DGU) je objavila na svojem Geoportalu DGU digitalnu ortofoto kartu načinjenu iz  digitalnih snimaka u infracrvenom spektru  mjerila 1 : 5 000 (DOF 5), za poplavljena područja istočne Slavonije. Karta je nastala aerofotogrametrijskim snimanjem obavljenim 21. svibnja 2014. godine.

Ravnatelj DGU dr. sc. Danko Markovinović je naglasio da će ove karte, koje su izrađene u rekordnom roku, biti distribuirane na zahtjev, prema svim državnim institucijama koje jesu ili će biti uključene u sanaciju poplavljenog područja. Na ovaj način se DGU, poslije davanja podataka o broju katastarskih čestica, poplavljenih zgrada, izgrađenog i poljoprivrednog područja i dalje aktivno uključuje u
provođenje Zakona o saniranju katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije (NN 77/14). Ovi prostorni podaci će biti jedna od podloga u planiranju i izvedbi svih daljnjih aktivnosti, te procjene i provedbe programa i mjera radi saniranja posljedica katastrofe proglašene na području Vukovarsko-srijemske županije. 

Digitalna ortofoto karta dostupna je na http://geoportal.dgu.hr/viewer/

>> Hrvatska geodetska uprava dobila posao u Moldaviji

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
17:11 04.07.2014.

aerofotogrametrijski-što bi rekao naš narod fotografirano sa visine(iz aviona).članke ne čitaju samo stručno osposobljene osobe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije