Miroslav Bajec

Olakšan za 300 € doznao da se direktor tvrtke liječi na psihijatriji

Prevara
Damir Špehar/PIXSELL
04.10.2011.
u 15:56

Stotine ljudi poput mene uplatile su 300 eura za posao u Njemačkoj, ali ispostavilo se da je riječ o velikoj laži i manipulaciji – kaže Bajec.

– Nisam lakovjeran i cijela priča mi je nekako „držala vodu“, no sada vidim da sam izigran i nemam drugog izbora nego prijaviti to policiji – ojađen prevarom priča nezaposleni Bjelovarčanin Miroslav Bajec iznoseći iskustvo u kojem su ga maheri olakšali za 300 eura. Upecao se na primamljiv oglas tvrtke Metal-var iz Opatije koja je nudila dobro plaćen posao u Njemačkoj na šest mjeseci. Trebalo je uplatiti 100 eura za izdavanja radne dozvole te još 200 kao svojevrsnu garanciju koja bi mu bila vraćena u Njemačkoj.

– Tražili su najprije 100, a onda su povećali na čak 200 i više nudeći poslove na preuređenju velikog zabavnog parka kod Freiburga. Uz satnicu od devet do deset eura, a što mi je kao nezaposlenom zvučalo i te kako prihvatljivo – priznaje Bajec. Nakon što je 31. kolovoza u uredu u Rijeci potpisao ugovor, a s ljubaznom se tajnicom Ivanom, kaže, čuo nekoliko puta i ona ga je uvjeravala da je sve u redu te da će 1. listopada biti u Njemačkoj. No, uskoro je čuo glasine da je u pitanju prevara i krajem prošlog tjedna sve se počelo razotkrivati. Na telefone tvrtke, kaže, više se nitko nije javljao, a preko interneta stupio je u vezu s mnogim nesuđenim radnim kolegama. Od njih je doznao da su uzaludno obijali vrata tvrtke i da tamo već danima nema nikoga. Direktor Anton Šabarić, kako piše Novi list, liječi se na psihijatriji riječkog KBC-a. Ljubazna je tajnica nestala, a prevareni otkrivaju da direktor Metal-vara ne posluje ni s jednom tvrtkom u Njemačkoj.

– Šabariću u bolnicu nikoga ne puštaju, no prema raspoloženju nekih od prevarenih, neće biti iznenađenje ako ga netko čak i ubije – ističe Bajec dodajući da će slučaj prijaviti policiji te da su šanse da ponovno vidi svojih 300 eura vrlo male.

Ključne riječi

Komentara 7

OV
ovett
22:05 04.10.2011.

ma drž se ti svojeg šverc-komerca.............

PA
paulineja
02:51 05.10.2011.

Čovjeku trebao novac da plati svoje lječenje...

PR
propalica
16:45 04.10.2011.

eto majstore kad posluješ sa sumnjivim tvrtkama..javi se meni za 200€ ziher posao u njemačkoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije