Ne konzumirajte!

Oprez! S tržišta povukli hladno dimljeni losos u pakiranju od 100 g

losos
Žarko Bašić/PIXSELL
03.05.2013.
u 20:52

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je da se s tržišta povlači proizvod hladno dimljeni losos u pakiranju od 100 grama, s rokom uporabe 7. svibnja 2013. godine. Povučeni losos u Hrvatsku uvozi tvrtka Klarom delicije.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je da se s tržišta povlači proizvod hladno dimljeni losos u pakiranju od 100 grama, s rokom uporabe 7. svibnja 2013. godine. Povučeni losos u Hrvatsku uvozi tvrtka Klarom delicije.

"Potrošačima koji su navedeni proizvod kupili savjetuje se da ga ne konzumiraju", piše u priopćenju Ministarstva poljoprivrede koje objašnjava da im je sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja poslala hitnu obavijest da je u tom proizvodu utvrđena veća količina bakterije Listeria monocytogenes nego što je propisana Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

"Konzumacija može štetiti zdravlju"

"Listeria monocytogenes patogena je bakterija koja konzumacijom kontaminirane hrane već i kod niskih infektivnih doza uzrokuje infekcije koje mogu biti visoko rizične za zdravlje potrošača. Uzimajući u obzir da je Listeria monocytogenes pronađena u proizvodu koji je namijenjen konzumaciji bez prethodne termičke obrade, inicijalnom procjenom rizika utvrđeno je da konzumacija proizvoda može imati štetan utjecaj na zdravlje ljudi", pišu iz Ministarstva poljoprivrede.

Navode da je povučeni proizvod u Hrvatsku uvezla tvrtka Klarom delicije iz Zagreba te savjetuju potrošačima da ga ne konzumiraju.

>>Pet namirnica koje ne biste trebali jesti imate li više od 50 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije