Bivši ministar MUP-a

Orepić: 'Ovo je velika afera za državu. Hoćemo li se vratiti u svima nedragu prošlost?'

Vlaho Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2018.
u 12:36

Na upit tko je mogao znati za ovaj slučaj i kako su informacije mogle curiti, ponudio je zanimljiv odgovor

Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova, komentirao je najnoviju aferu vezanu za Milijana Brkića koja ga dovodi u vezu s navodnim odavanjem detalja kriminalističke istrage prostitutkama i osumnjičenim kriminalcima.

U razgovoru za N1, Orepić je rekao kako je od Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja.

"Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Petrov, Brkić i Karamarko. Rekli su mi : 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja. Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", rekao je  Orepić i dodao kako su tada ipak HDZ-ovci popustili kada on na to nije pristao. 

Na upit tko je mogao znati za ovaj slučaj i kako su informacije mogle curiti, ponudio je zanimljiv odgovor. 

"Ovo je vrsta kulminacije. Bazen kadroviranja stranačkog potencijala je sve plići, dolazi do negativne selekcije, a na odgovorna mjesta dolaze neodgovorni ljudi. U policijskom sustavu pojedinci su znali skočiti za sedam zvanja u jednom danu. I sam Milijan Brkić, kako je izabran za drugog čovjeka ravnateljstva u tim godinama, s tim zvanjem i s tom naobrazbom", zapitao se Orepić.

"Ovo je velika afera za državu. Ovo je prekretnica, hoćemo li krenuti u smjeru pristojne i uređene Hrvatske ili ćemo se vratiti u jednu, svima nedragu prošlost", poručio je Orepić.

>> Pogledajte kronologiju afere lažnih SMS-ova

Komentara 20

DU
Deleted user
12:47 03.10.2018.

Jake snage jugolevice u napadu, čak je i brkata jugooficirčina uskrsnula u medijima... Gdje je ostoja ranković nestao i zašto smo ostali uskraćeni i za njegove umoserine?

DU
Deleted user
13:38 03.10.2018.

Podoficir JNA,kojeg su hrvatske oruzane snage zarobile u Plocama 1991. godine ne bi se trebao baviti politikom. Bolje bi bilo Orepicu da nam kaze zasto se nije stavio na raspolaganje svojoj domovini i osjeca li se krivim sto je sudjelovao u oruzanoj agresiji na svoju zemlju?

Avatar rubinet
rubinet
13:22 03.10.2018.

Dotičnikovi brčići me podsjećaju na slične koje je imao zastavnik 1. klase Tr. neke davne godine u JRM...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije