štete

Oštećeni automobili, iščupana stabla, pokidana električna mreža

Brod nevrijeme (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
10.12.2010.
u 14:26

Zbog padanja komada žbuke i granja sa stabala u središtu Broda oštećeno je 11 parkiranih osobnih automobila

SLAVONSKI BROD - Posljedice olujnoga sjevernog i sjeverozapadnog vjetra jačine oko 100 km sat, koji je u četvrtak popodne zahvatio područje Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije tek se zbrajaju, ali je sigurno da će ukupna šteta biti prilična. Zbog padanja komada žbuke i granja sa stabala u središtu Broda oštećeno je 11 parkiranih osobnih automobila, a iz ležišta je izvučeno i nekoliko reklamnih panoa.

U Trnjanima vjetar je iščupao iz ležišta kućicu autobusnog stajališta koja je potom oštetila dva vozila, a zbog padanja žbuke s vanjskih zidova bivšeg hotela Park u središtu Broda policija je na više sati morala obustaviti promet. PU brodsko-posavska izvještava da je u Ježeviku na cestu palo više stabala i promet je bio zatvoren sve do poslije 17 sati, iščupana su stabla pala i na ceste u Divoševcima, Jarugama i Novom Gradu, a na području Velike Kopanice olujni vjetar iščupao je prometne znakove, polomio polubranike na željezničkim prijelazima Staro Topolje i Kovačevac.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić kaže da su policajci u četvrtak popodne zbog snažnih udara vjetra morali intervenirati zbog pucanja dimnjaka i oštećenja krovova u Novoj Gradiški, čupanja stabala u Starom Petrovu Selu, rušenja zgrade u Godinjaku, oštećenja električnih vodova u Starom Petrovu Selu i Vrbovi te oštećenja semafora na gradskim raskrižjima u N. Gradiški.

U brodskoj Elektri kažu da su njihove ekipe imale brojne intervencije jer je olujni vjetar prouzročio stotinjak kvarova u sustavu opskrbe električnom energijom na brodskom i novogradiškom području.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije