sporni poklič

Ostojić o Šimuniću: Zanos ne može opravdati taj čin!

Ranko Ostojić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.11.2013.
u 11:02

– Nikada to ne bih napravio i nikakav zanos ne može opravdati taj čin – rekao je ministar Ranko Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je slučaj Josipa Šimunića, odnosno činjenicu da policija nije pronašla razloga za daljnje djelovanje.

– U konzultaciji s prekršajnim sudom policija je izdala priopćenje u kojemu nije bilo elemenata za podnošenje prijave, ali je posebno izvješće policija podnijela DORH-u. Državno odvjetništvo će utvrditi ima li u ovom slučaju eventualno elemenata kaznenog djela – rekao je Ranko Ostojić i iznio osobno viđenje tog sramotnog poteza našeg reprezentativca koji je na Maksimiru vikao ''za dom''. – Nikada to ne bih napravio i nikakav zanos ne može opravdati taj čin – rekao je ministar Ostojić.

'Zašto se to ne događa na njemačkim stadionima?'

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović nije želio komentirati činjenicu da policija nije pronašla ništa čime bi teretila Šimunića, ali je dodao kako je Državno odvjetništvo zatražilo kompletni izvještaj i da će DORH donijeti svoju odluku.

Ministar je rekao da često u svoj inbox prima e-mailove učenika iz kojih je očito da naši učenici u svojim školama još uvijek nisu dovoljno naučili kakvo je zlo za Hrvatsku predstavljao ustaški režim. Dodao je da se svi zajedno trebamo potruditi da mladima objasnimo da su pod pokličem "Za dom spremni" pobijene tisuće i tisuće ljudi, a Hrvatskom nogometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru poručio je da imaju povijesnu priliku poslati poruku da se na našim stadionima ne smije veličati ustaštvo. – Zašto se to ne događa na njemačkim stadionima? – pitao je Jovanović.

>>Ne treba nam 'rodoljubno' koketiranje s ustaštvom

>>Oglasio se i Šimunić: 'Vodila me isključivo ljubav prema narodu i domovini'

Komentara 69

ML
Mary loo
11:30 21.11.2013.

a kad u Srbu zanosno kliču Titu i Partiji to se može opravdati..sad ćete vi to upakirati u antifašizam...ali može se upakirati i pod komunizam i totalitarizam...Ostojić izgubi pamćenje pa se ne sjeća što se dogodilo sa stanovnicima hrvatskog sela Borićevac

IN
insignia
11:22 21.11.2013.

Da,mladima treba kazati,naučiti ih, koliko je zla uradio ustaški režim.No ništa manje zla nije počinio komunistički režim a o čemu se svjetska javnost poodavno izjasnila. Drugu Ranku a osobito "ministru" istočnog porijekla takvo što ne pada na um komentirati. Usputut samo,nisu se usudili procesuirati Šimunića. Pokrenula bi se lavina nakon koje bi mnogo toga bilo drugačije. Siguran sam.

RV
rvp
11:49 21.11.2013.

A sta je s pozdravom "zdravo"???Njega nebi trebalo zabraniti zakonom jel tako gospodo iz vlade..pozdrav pod kojim je na Bleiburgu,Jazovki i tko zna jos gdje sve ne pobijeno tisuce i tisuce hrvata medju njima i moj ujak kojeg zbog tog nisam nikad upoznao..ili u novijoj povijesti su kojekakvi Perkovici na staljinovski nacin sudili i presudili nasim iseljenicima pod tim komunisticko boljsevicki zlocinackim pozdravom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije